Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Livakovićev trener ispisuje povijest - bit će prvi Hrvat koji radi s Mourinhom!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.06.24. | 15:00

Fenerbahce je odavno imalo spremne papire, čekao se samo 'amen' Posebnog i Žufićev potpis

Kruno Jurčić ima fotografiju s njim, a Sandro Žufić imat će sada ugovor koji ga stavlja u stručni stožer portugalskog master minda Josea Mourinha. Tako će postati prvi hrvatski trener koji surađuje s Portugalcem direktno u njegovom stožeru. Naime, hrvatski trener vratara produžio je suradnju s turskim gigantom Fenerbahceom u kojemu će od iduće sezone šef struke biti upravo - The Special One. Žufić je na početku veljače stigao u Tursku na zahtjev Dominika Livakovića koji je s njim surađivao još u Maksimiru od 2020., a ljubav im je, vidimo, neraskidiva, dok je mišljenje o hrvatskom tandemu u redovima turskog kluba iznimno visoko.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pokazuje to i činjenica da su Turci već imali spreman ugovor za produljenje suradnje sa Žufićem odmah po završetku sezone, ali je on prvo stigao u Zagreb na nekoliko tjedana, pustio da se poslože kockice oko političkih stvari koje su postojale unutar kluba, da bi danas odletjeo u Istanbul i stavio paraf na papir. U turbulentnoj sezoni koju je Fener prošao, upravo je on bio jedna od ključnih persona za smirivanje strasti kada je sve eskaliralo poslije nereda na travnjacima u derbiju s Trabzonom u kojima je Livaković čak doživio i izravne napade. Kada je hrvatskoj reprezentativnoj jedinici bilo dosta svega i kada je bio na korak do napuštanja kluba, Žufić je svojim savjetima sačuvao Livakovića u klubu na čemu mu je vodstvo kluba sigurno zahvalno, baš kao i Livaković koji također cijeni Žufićevu podršku i jedan je od razloga i za njegov ostanak u klubu.

Podsjetimo, nakon tri godine suradnje u Dinamu i Livakovićevog odlaska u Fenerbahce, Žufić se s Bjelicom uputio u Trabzonspor, a potom imao nekoliko mjeseci pauze da bi se onda opet vratio u Tursku, a ondje će se vjerojatno zadržati koliko i sam Livaković, koji ima čvrst ugovor do 2028. godine. Na prijedlog predsjednika Alija Koça i sportskog direktora Maria Branca, Jose Mourinho je odobrio Žufićev ostanak, tako da će dva Hrvata sada blisko surađivati s jednim od najboljih trenera na svijetu.

Iako je to sigurno već znao, Livakoviću će službeno produljenje suradnje sa Žufićem sigurno biti sjajna vijest, možda čak i svojevrstan mir u glavi pred ključnu utakmicu Eura koja predstoji Vatrenima u ponedjeljak protiv Talijana u 21 sat.

Tajna suradnje Livakovića i Žufića nije samo u profesionalnom smislu, znanju i stručnosti već i u međusobnom poštovanju koje imaju jedan prema drugome. Pitate li Žufića kako je surađivati s Livakovićem reći će vam da je to sjajan dečko, s vrhunskim ljudskim i sportskim kvalitetama, a iako sam skromno nije htio priznati veliku ulogu u smirivanju Livija i nagovaranja da ostane u klubu kada se lomila sezona, turski su mediji saznali detalje pa otkrili da mu je popularni Žufa poručio: "ostani i pokaži svima tko je Livaković!" Uz njega je i sam, da parafraziramo, pokazao kakva je hrvatska trenerska struka, a na kraju krajeva i tko je - Žufić.



Tagovi

Dominik LivakovićFenerbahçeJose Mourinho

Ostale Vijesti