Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo želi Bornu Barišića! Ali, dolazak je realniji na zimu...

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.09.23. | 12:45

Reprezentativni lijevi bek želja je Modrih, ugovor mu istječe idućeg ljeta i Dinamo je krenuo u akciju. No, možda prekasno za ovaj prijelazni rok

U Maksimiru su se, kad su transferi u pitanju, probudili tek pred kraj prijelaznog roka i sad su u utrci s vremenom. Razdrmao je Sergej Jakirović i klupske hodnike, svaki dan na vidjelo izalze nove ideje kad su potencijalna pojačanja u pitanju. Sad je izašlo i novo ime, Dinamo želi Bornu Barišića!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Hrvatski reprezentativac ušao je u zadnju godinu ugovora s Glasgow Rangersima, škotski mediji zadnjih dana pišu da bi mogao potpisati i novi, ali, naravno, Barišić je u situaciji da sam može izabrati što će učiniti. U Maksimiru su nanjušili priliku, Barišić se sramežljivo spominjao i u nekim prethodnim prijelaznim rokovima, međutim, kako doznajemo teško je, gotovo nemoguće, da će uspjeti realizirati transfer do petak i kraja ljetnog mercata. Krenuli su u akciju, neki kontakti već postoje, ali, u ovom je trenutku izvjesnije da će se na povratku Borne Barišića raditi tijekom jeseni. Da bi onda na zimu došao u Maksimir! Naravno, nije to lagana misija, Barišić kao hrvatski reprezentativac pred istekom ugovora, sigurno će imati i druge opcije i ponude, ali prema našim informacijama, ne dogodi li se čudo i Modri uspiju u fotofinišu odraditi ovaj transfer, Dinamo će se ozbiljno baviti Barišićem za siječanski mercato.

Sergej Jakirović od dolaska na Dinamovu klupu inzistirao je na kupovini novog lijevog beka, Ukrajinac Bohdan Mihajličenko nije zadovoljio njegov ukus, radili su Modri na dovođenju Mensaha iz Auxerra, ali njemu je u klubu spuštena rampa i izvjesno je da će Jakirović za tu poziciju do zime tražiti unutarnja rješenja. Stigao je Urugvajac Sosa, tu je Mauro Perković, dakako, tu je i Ljubičić, a još uvijek je tu i MIhajličenko. Ima opcija, ali u Maksimiru žele konačno dugoročnije riješiti problem lijevog boka. Barišić se čini idealnim izborom, i dostupnim, no, ponavljamo, realnije da se taj transfer zgotovi u zimskom prijelaznom roku. Treba, dakako, vidjeti i kakve su igračeve ambicije, želi li se on vratiti u Hrvatsku.

Barišić je već bio Dinamov igrač, stigao je 2015. iz Osijeka, ali je upisao samo jedan nastup u modrom dresu. Bio je na posudbi u Lokomotivi, potom se vratio u Osijek, gdje je proigrao, postao kapetan, otišao još prije pet godina u Rangerse. I postao reprezentativac.



Tagovi

Borna BarišićGNK DinamoGlasgow RangersSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti