Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Ademi dolazi u Zagreb, ali ne (samo) zbog transfera. Povratak kapetana se komplicira, Kinezi podižu zahtjeve!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.09.23. | 12:00

Sve je manje vremena za realizaciju najzvučnijeg Dinamova transfera ovog ljeta, no, u Maksimiru se još uvijek nadaju sretnom raspletu

"Arijan Ademi u srijedu odlazi u Zagreb i potpisuje za Dinamo!" Tako su u utorak navečer mnogi makedonski mediji popratili 'slučaj' bivšeg Dinamova kapetana i njihova reprezentativca, donijeli dašak ekskluzive. No, bili su samo djelomično u pravu. Točno je, naime, da će Ademi u srijedu biti u Zagrebu, ali zasad nije točno da će i potpisati ugovor. Ademi je na treningu u Skoplju zaradio manju ozljedu mišića i to je glavni razlog njegova dolaska u Hrvatsku, a što se tiče mogućeg povratka u Dinamu, priča se odvija sporije no što se očekivalo.

Naime, u Maksimiru su prvo bili sigurni da će Ademija 'dobiti' do ponedjeljka i prijaviti ga za Konferencijsku ligu. Nisu uspjeli, ali su ostali spokojni, uvjereni da će sve dogovoriti do petka, zadnjeg dana prijelaznog roka i da će donedavni kapetan imati pravo nastupa u HNL-u. A na proljeće, ako Dinamo prođe skupinu, biti i veliko pojačanje u Europi. No, čini se da taj posao komplicira, Beijing Guoan, kako doznajemo, stalno mijenja neke zahtjeve, podiže apetite, odugovlači s konačnim odgovorom. Podsjetimo, Dinamo je u startu bio spreman odmah otkupiti Ademija za oko milijun eura, on bi u Dinamu pristao na puno manju plaću nego što ima u Kini, a ako tome dodamo da je njegov aktualni klub spremno ušao u te pregovore, onda je logično da se očekivao brži rasplet. Ipak očito su Kinezi uzeli mali predah, razmislili, vidjeli da se oko Ademija stvorila pompa i da ga osim Dinama želi i Nenad Bjelica u Trabzonsporu pa su probudili tradicionalni trgovački gen i odlučili malo podebljati prohtjeve. Sad cijena više nije milijuna eura, navodno je već blizu dvostrukom iznosu.

Ali u Dinamu, iako su tamo dosta podijeljeni oko svakog mogućeg dolaska ili odlaska igrača, što se Ademija tiče, svi žele njegov povratak, stoga maksimirski klub radi sve što je moguće da on ponovno odjene svoj dres s brojem 5. Još uvijek se nadaju sretnom raspletu, spremni su i oni malo podići svoju ponudu, no, sad je već period u kojemu to treba odraditi što prije. Mijenja se odnos snaga iz sata u sat, evo, u srijedu oko podneva, možemo reći, nije nemoguće da se Ademi iz Zagreba vrati u reprezentaciju kao igrač Dinama, ali niti da od tog povratka ipak ne bude ništa.

Uostalom, koji je transfer ovog ljeta u Maksimiru bio jednostavan i koji, barem u jednom trenutku, nije bio pred propadanjem ili je, na kraju, i propao!?




Tagovi

Arijan AdemiGNK DinamoBeijing GuoanSergej Jakirović

Ostale Vijesti