Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Genoa želi Kačavendu, nude sjajne uvjete, ali mu ne garantiraju ono što mu je najvažnije – minutažu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 27.01.22. | 09:44

Iako talijanski mediji pišu da je zvijezda Lokomotive 'u dolasku', neslužbeno doznajemo da to ipak nije tako kako bi se na prvu dalo naslutiti…

Bilo je samo pitanje trenutka kad će neki od klubova iz Lige petice poslati ponudu ili barem konkretan i jasan upit za najveću zvijezdu Lokomotive i ponajboljeg mladog igrača HNL-a, Lukasa Kačavendu. 18-godišnji ofenzivni veznjak i standardni U-21 reprezentativac je u Lokomotivi oko četiri i pol godine, a u prvom planu završio je silom neprilika kad se Lokomotiva lani do posljednjeg trenutka grčevito borila za ostanak u 1.HNL.

Samir Toplak išao je 'all in', u vatru je bacio i mladog Šimića i mladog Kačavendu, a ti potezi pokazali su fenomenalnima. Prije svega, Lokomotiva se spasila, dakle prvi cilj je zadovoljen. Nadalje, dva mlada igrača, produkti Lokomotivine škole nogometa, dogurali su do prve momčadi, a to samo po sebi znači i da je idejni cilj kluba također zadovoljen. Za kraj, tu je i unosni transfer, onaj Roka Šimića, koji je put Salzburga otišao za četiri milijuna eura.

Pola godine kasnije, i Kačavenda također može ostvariti veliki transfer. O interesu Dinama se – koji je i favorit za njegovim potpisom – sve zna, ali posljednje informacije iz Italije govore kako je Genoa ozbiljno zagrizla za Lokomotivinim 'wonderkidom'.

Neslužbene informacije govore kako je Genoina ponuda sjajna, ali i kako u ovom trenutku u 'taboru Kačavenda' smatraju kako sad nije pravo vrijeme za odlaskom. Uostalom, da je Kačavenda pod svaku cijenu zainteresiran za transferom i želi napustiti kluba, onda bi se njegovo ime puno više koristilo u kontekstu novog pojačanja Dinama.

U ovom trenutku je Genoa predzadnja momčad Serie A. Situacija u Liguriji nije idealna, a novi američki vlasnici žele da klub uskoro napravi veliki iskorak. Prije nešto više od dva mjeseca, Enrico Prziosi prodao je klub Amerikancima koji su na mjesto predsjednika postavili Alberta Zangrilla, Berlusconijevog liječnika koji je – osim što je sjajan u svojem zanatu – poznat i po tome što se po društvenim mrežama ne libi napisati svoje mišljenje glede mnogih tema, neovisno o tome koliko su ona popularna u tom trenutku ili nisu.

Prije 10 dana na mjesto glavnog trenera instaliran je Nijemac Alexander Blessin. Mnoge je to iznenadilo, 48-godišnji Nijemac je ove sezone s Oostendeom osvojio tek 24 boda u Jupiler Pro ligi (klub je ostavio na 16. mjestu), a sad s Genoom mora izboriti ostanak u Serie A. No, razlog baš njegovog dolaska u klub je taj što je osam godina bio u RB Leipzigu, a grupacija 777 Partners, koja je preuzela 99.89% dionica kluba sredinom studenog prošle godine, usko surađuje s Red Bullom već godinama.

Genoa bi sljedeće sezone mogla napraviti iskorak, od njih se očekuje da ovog ljeta budu jako aktivni na mercatu, ali isto tako oni prvo moraju osigurati prvoligaški status. Navodno je Kačavenda njihova velika želja, ali upitno je koliko bi 18-godišnji Hrvat igrao u prvoj postavi kad se klub grčevito bori za ostanak u ligi. Oni smatraju da ako ga sad 'preplate' da to neće biti nikakav problem jer je Zagrepčanin dovoljno talentiran da – ako njegov igrački razvoj bude išao onako kako to mnogi očekuju – jednog dana ostvari unosan transfer kojim ne samo da ni pokrili sve ono što su u njega uložili, već i poprilično zaradili.

No, u ovom trenutku sve to samog igrača i one koji brinu o njegovoj karijeri ne zadovoljava. Kačavenda želi igrati i biti bitan faktor u momčadi, a preskakanje stepenica može mu samo naštetiti. Primjerice, prije točno godinu dana Kačavenda je bio 'klinac' koji igra za juniore Lokomotive i na pragu je prve momčadi, dok ga danas traži klub iz Serie A i za njega je spreman izdvojiti veliki novac.

Za njega vrijedi ona stara 'strpljen-spašen'. Nema razloga žuriti, baš kao ni prihvaćati sve prve ponude koje se nađu na njegovom stolu. Ako ovako nastavi, ponuda će biti, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se s vremenom jave neki klubovi malo 'poznatiji' nego što je to Genoa…


Tagovi

GenoaLukas KačavendaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti