Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Gattusove dvojbe: Je li tandem snova spreman za start?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.07.24. | 08:01

Od Hajdukova trenera se očekuje se odgovor na pitanje broja jedan

Hajduk ovog četvrtka čeka službeno otvaranje sezone protiv HB Tórshavna, predstavnika Ovčjih Otoka u 21 sat uz prijenos na MAXSportu 1 i HDTV-u.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vidjet ćemo kako momčad Gennara Gattusa izgleda u natjecateljskim utakmicama, nakon što su odigrali osam pripremnih dvoboja sa skorom (6-1-1) uzevši skalp Fenerbahçeu Josea Mourinha i Edina Džeke te remiziravši s moćnim Šahtarom što su testovi za završnu fazu na putu do plasmana u Konferencijsku ligu što bi bio veliki uspjeh.

Za to je uostalom doveden Gattuso, sportski direktor Nikola Kalinić je odabrao slavnog Talijana kojemu je potom angažirao i Ivana Rakitića koji je je još više podignuo splitsku ljetnu europsku euforiju.

Međutim, Gattuso sigurno ima dvojbi za susret protiv kolege Talijana Adolfa Sormanija s kojim ima poveznica, jer su obojica bili u Napoliju, Hajdukov strateg uzeo je Kup s klubom podno Vezuva, dok je 58-godišnjak igračku karijeru je počeo tamo.

Koje to dvojbe se mogu javiti Gattusu?

Prvi kapetan kluba Lovre Kalinić se oporavio, tijekom priprema branio nikad više u posljednje vrijeme, dok je Ivan Lučić koji je bio prvi izbor prošle sezone također ozdravio... Koliko god bi Lovre htio među vratnice, čini se da će Lučić zasad ostati broj jedan, a odgovor će, nadamo se, dati Gattuso na konferenciji za medije ove srijede.

Veće su dileme na lijevoj strani obrane i napada, a najviše ovise o fizičkom stanju dvojice igrača koji bi u idealnim uvjetima trebali biti starteri. To su Dario Melnjak koji je bio jedan od boljih igrača na pripremama, dokazao da je ozljeda prošlos, a lijevi bek se čini spreman za izazove, moguće je da će zamijeniti Ismaëla Dialla, koji nije tako ofenzivan.

Za poziciju krila od velike važnosti je nastup Ivana Perišića koji je obećao ostati u Hajduku najmanje do kraja kvalifikacija za Konferencijsku ligu. On je propustio glavni dio priprema nakon što je nastupao na Eurpskom prvenstvu s Vatrenima. Vrijeme je njegov saveznik, jer što više odmiče, sve se više čini da je operirano koljeno manji problem. Problem je jedino što je tek odigrao samo poluvrijeme protiv Croatije iz Zmijavaca zajedno s momčadi.

Melnjak i Perišić su tandem snova na lijevoj strani kada su zdravi i spremni te bismo ih trebali vidjeti na djelu u poljudskoj premijeri pred publikom, samo je upitno u kolikoj mjeri.

Pitanje je kako razmišlja Gattuso koji je naglasio da su mu svi igrači jednaki, te da se 'govori' na terenu u borbi za mjesto u početnoj jedanaestoricu.

No, ipak bi bio preveliki luksuz ne koristiti u dovoljnoj mjeri klasu kao što je Perišić, jer ruku na srce, dvije utakmice protiv sastava s Ovčjih Otoka, trebale bi biti 'pripremne' za ono što slijedi – prvenstvo, a potom i nastavak puta u Koferencijskoj ligi s poraženim iz para Europske lige Ružomberok – Trabzonspor.

Hajduku se otvara put plasmana u skupinu nakon punih 14 godina kada su igrali Europsku ligu s legendarnim trenerom Stankom Poklepovićem Špacom.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoHB TórshavnNikola KalinićIvan RakitićLovre KalinićIvan LučićDario MelnjakIsmaël DialloIvan PerišićAdolfo SormaniEdin DžekoJose MourinhoStanko PoklepovićEuropska ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti