REUTERS/Dilara Senkaya
REUTERS/Dilara Senkaya

VIDEO Dok čeka rasplet oko Hajduka, Džeko nemilice trpa, povijesni debakl Partizana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 22:46

Livaković je branio za Fener čitavi susret

Čak sedam pogodaka postigli su nogometaši švicarskog Lugana i turskog Fenerbahçea u prvom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka, a gosti iz Istanbula su slavili 4-3.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Igrač utakmice bio je bosansko-hercegovački napadač Edin Džeko, koji se cijelo ljeto spominje kao moguće pojačanje splitskog Hajduka. Džeko je postigao uvodna tri pogotka za Fenerbahçe, sastav kojeg od ove sezone vodi legendarni Jose Mourinho.

El Wafi je u četvrtoj minuti doveo Lugano u vodstvo, a Džeko je uzvratio golovima u 45. iz jedanaesterca i 46. minuti. Na 2-2 je izjednačio Bislimi u 64. minuti, a Džeko je strijelac za 3-2 bio u 67. minuti. Do kraja je svaka momčad postigla po pogodak. Za Lugano je strijelac bio Valenzuela u 94., a za goste Kadioglu u 73. minuti.

Pogotke pogledajte OVDJE

Vrata Fenerbahçea je branio hrvatski reprezentativni golman Dominik Livaković.

U poljskom Lublinu kijevski Dinamo je dočekao beogradski Partizan te je pobijedio čak 6-2, bez obzira na to što su gosti poveli. Šest različitih strijelaca uvjetovali su uvjerljivu pobjedu Kijevljana, golove su redom zabijali Šaparenko, Bražko, Karavajev, Kabajev, Popov i Pihalionok. Oba pogotka za Partizan je dao Matheus Saldanha.

Drugo pretkolo već je nakon prve utakmice gotovo sigurno preskočio Ferencvaros koji je u Budimpešti svladao velški New Saints s 5-0. Tri pogotka je postigao Traore.

Tri gola je dao i španjolski nogometaš Jesus Imaz, od 15. do 29. minute, a njegova je poljska Jagiellonia s 5-0 nadigrala litavski Panavežis u gostima.

Hrvatski vratar Fabijan Buntić je branio za Qarabag koji je uspješno odradio gostovanje kod Lincoln Red Impsa gdje je slavio 2-0. Golove su protiv predstavnika Gibraltara postigli Juninho i Bajramov.

Uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka igraju se idućeg utorka i srijede.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

pretkolo Lige prvakaFenerbahçeEdin DžekoDominik LivakovićLuganoPartizan

Ostale Vijesti