Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dvojac Splićana sigurno preskače otvaranje sezone, a treći je 'out' na dulji rok

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 08:02

Nisu se oporavili od ozljeda s priprema u Sloveniji

Dvojac Hajdukovih igrača pretrpio je tijekom priprema ozljede u Sloveniji, prognoza je da bi u trenažnom procesu mogli biti i taman oko prve službene utakmice, no kako nam je potvrđeno, još se nisu oporavili.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Niko Sigur muku muči s gležnjem, a Aleksandar Trajkovski ima problem s mišićem noge. Međutim, radi se o lakšim ozljedama, možda propuste maksimalno još jednu utakmicu nakon ove, a obojica bi zlata vrijedni bili treneru Gennaru Gattusu protiv HB Torshavna ovog četvrtka.

Sigur je još uvijek mlad, član U21 selekcije Hrvatske, no ima mjesto u veznom redu kao starter, a kako Ivan Rakitić još nije za nastup od početka i upitno je hoće li biti na vrijeme prijavljen, sitnu ozljedu je u Sloveniji imao i Filip Krovinović, stoga je Gattuso nerijetko startao s Lukom Jurakom i Markom Capanom u sredini. Ne gleda Talijan na godine, gura mlade, premda bi po nekim najavama ta dva mjesta trebali zauzimati Krovinović i Rakitić, proči će još neko vrijeme dok tako ne bude.

Neće biti ni Makedonca Trajkovskog koji bi dobro došao da je potpuno zdrav, pogotovo kada se Marku Livaji namjerava dati uloga povučenog napadača

Treći koji nedostaje je Mihael Žaper, još jedan koji je ozlijeđen, ali na dugi rok. On je bio važan kotačić prošle sezone dok su Bijeli bili prvi, a kada je stradalo koljeno, nekako je i Hajdukova stabilnost u veznom redu opala.

Njegov potpuni oporavak očekuje se tek u listopadu najranije, ako sve bude išlo po planu. (dku)



Tagovi

HajdukNiko SigurAleksandar TrajkovskiMihael ŽaperGennaro GattusoHB TórshavnozljedaKonferencijska ligaPoljud

Ostale Vijesti