Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Gattusov Hajduk doživio prvi poraz, Bijeli su dvaput tresli gredu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.07.24. | 19:19

Kalcer Radomlje je slavilo rezultatom 1-0

Nakon dvije utakmice zatvorenog tipa u Splitu i pobjeda nad Veležom (3-0) i Posušjem (1-0), Bijeli su se preseli u Sloveniju na deset dana te od prijateljskog kluba u prijateljskom dvoboju doživjeli prvi poraz, Kalcer Radomlje je slavilo rezultatom 1-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je u premijeri novih dresova, odnosno prvoj utakmici u Sloveniji kontra partnerskog kluba Kalcer Radomlja, istrčao u komibiniranom sastavu koji je trener Gennaro Gattuso postavio u formaciji 4-2-3-1. U kadru nije bilo Aleksandra Trajkovskog koji je dan ranije na treningu osjetio bol u listu te otišao na pregled u Zagreb.

Špica je bio kapetan Marko Livaja, iza njega Rokas Pukštas koji je imao prvu priliku na utakmici već u drugoj minuti. Nekoliko poluprilika imali su i domaći, ali nisu bili tako opasni kao Bijeli, pa je tako Fahd Moufi u osmoj minuti pogodio gredu nakon što se lopta odbila od bloka. Nakon toga su još probali Madžid Šošić i Emir Sahiti, ali nije bilo promjene rezultata.

Jest zato u 39. minuti kada je u jednom od rijetkih napada domaćih zabio Rok Štorman sa 12 metara, a lopta je na putu prema mreži dodirnula malo i Josipa Eleza koji je pokušao blokirati.

Mogli su domaći i do poduplanja vodstva u posljednjo minuti nadoknad kada je desnu stranu probio Nino Kukovec, nabacio do Nemanje Gavrić čiji je šut glavom završio u rukama Josipa Silića.

U nastavku je Gattuso promijenio cijelu jedanestoricu, Bijali su nastavili s pritiskom, imali par situacija, ali je blizu drugog gola bio Noel Bilić, koji je ranije bio član Istre 1961 i Rijeke, no pucao je malo iznad grede.

Na drugoj strani je Hajduk umalo izjednačio kada je pucao Anthony Kalik, a lopta se od domaćih odbila u gredu. Pokušali su pomlađeni Bijeli doći barem do izjednačenja, novu priliku imao je Dario Melnjak na dodavanja Luke Juraka, no lopta je završila iznad grede. Nakon solo-prodora probao je Bruno Durdov, no njegov udarac bio nedovoljno silovit.

Slično je bilo i na drugoj strani, Matej Malenšek je pucao jako, ali neprecizno. Mate Antunović je u 88. minuti pokazao snalažljivost u primanju lopte na vrhu kaznenog prostora, zapucao je potom, no izborio korner nakon kojega je pao gol, no nije priznat zbog prekršajaj Kalika tako da je Gattuso upisao svoj prvi poraz.


KALCER RADOMLJE – HAJDUK 1-0 (1-0)

Radomlje. Igralište Sportskog centra. Bez gledatelja. Sudac: Jure Žagar (Ljubljana).

Strijelac: 1-0 – Štorman (39.).

Kalcer Radomlje: Velić - Zukić, Korun, Dobrovoljc, Koderman - Gnjatić, Štorman - Gavrić, Davidović - Malenšek - Kukovec. Još su igrali: Jelić, Kujabi, Žaler, Vukasović, Duraković, Moses, Cukon, Fortuna, Bilić). Trener: Darjan Slavić

Hajduk: Lučić (od 27. Silić) – Moufi, Uremović, Elez, Diallo – Sigur, Capan – Sahiti. Pukštas, Šošić – Livaja. Drugo poluvrijeme: Kalinić (od 70. Buljan)- Hrgović, Šarlija, Prpiić, Melnjak - Krovinović, Skoko (od 76. Jurak) - Durdov, Kalik, Brajković - Antunović. Trener: Gennaro Gattuso.

Žuti kartoni: Elez, Kalik (Hajduk)

Crveni kartoni: -

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



 


Tagovi

HajdukRadomljePrijateljska utakmicapripremeSlovenijaGennaro GattusoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti