Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Gattuso u sprintu, uhvati me ako možeš!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 09:00

Hajdukova mislija do Derbija s Dinamom na Poljudu

Hajduk je s Rijekom na vrhu ljestvice HNL-a nakon što je u Jadranskom derbiju odigrao 0-0 na Rujevici, a Bijelima ove nedjelje (18.30 sati, MAXSport 1) stiže Šibenik, tom će utakmicom zaključiti prvi krug prvesntva prije reprezentativne stanke.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Serija lakših utakmica je pred sastavom Gennara Gattusa na rasporedu, kadar mu se popunjava nakon ozljeda, a još će se tijekom pauze dodatno uigrati n treninzima.

Trener Splićana uporno ponavlja da nema lakih suparnika u Hrvatskoj, ali ako želi do konačnog cilja u 20. jubilarnoj sezoni bez naslova, onda mora pobjeđivati.

Neporažen je otkako je u Hajduku, a Šibenik s Marijem Carevićem kojega su mnogi vidjeli na klupi Bijelih dok je trajala mala komunikacijska kriza s Gattusom i čekao mu se krivi korak, bit će prvo iskušenje.

Međutim, Bijeli će sigurno zaigrati riskantnije pred domaćom publikom i nadati se na stanku otiši s nova tri boda.

Sigurno je cilj Hajdukova stožer i igrača do utakmice s Dinamom na Poljudu 30. studenog imati što više bodova i pobjeda, a raspored sugerira da bi to tako i moglo biti.

Splićani nakon Šibenika idu u goste Slaven Belupu koji je iznenadio Dinamo, tamo će također imati imperativ uzimanja tri boda. Potom na Poljud dolazi Lokomotiva, pa se ide Varaždinu, slijedi domaći susret s Istrom 1961.

Najveće iskušenje bit će gostovanje na Opus Areni kod Osijeka koji se probudio, ali tog vikenda se sastaju Dinamo i Rijeka na Maksimiru. Sve će to biti uvod u Derbi na Poljudu.

Vidjet ćemo hoće li tri kluba u utrci za prvaka gubiti bodove na malim utakmicama, a Dinamo ima Ligu prvaka koja ih prazni dok jedini brane čast hrvatskog nogometa na europskoj sceni.

Hajduk i Rijeka su bez Europe pa se mogu koncentrirati na domaća natjecanja, a s druge strane Dinamo ima toliko širok kadar da može na tri kolosijeka, ali i trener Nenad Bjelica im je važan adut, odgovor na Gattusa kojemu zasad ide sve manje-više po planu.

Pobjedom u Maksimiru napravio je puno, šteta za hajdučki puk da nije više 'zakockao' na Rujevici, ali generalno je sve dobro i okvirima planova.

Slijedi Šibenik, pa četiri na papiru manje zahtjevna suparnika prije Osijeka i u konačnici Dinama na Poljudu.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoNK ŠibenikMario CarevićGNK DinamoNenad BjelicaHNK RijekaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti