Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk (u)skoro kompletan, čeka se samo na pojačanje od milijun eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 08:01

Gattuso će za Šibenik imati gotovo cijeli kadar na raspolaganju

Trener Hajduka Gennaro Gattuso je nakon remija 0-0 kod Rijeke na Rujevici u Jadranskom derbiju najavio da će od ovog tjedna u trenažnom procesu biti i Abdoulie Sanyang Bamba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Već ranije su se vratili Fahd Moufi, Niko Sigur i Zvonimir Šarlija, a s oporavkom su produljili Bamba i Aleksandar Trajkovski. Sad bi Bamba nakon što je propustio sedam utakmica trebao biti u konkurenciji za dvoboj sa Šibenikom, ali naravno da to neće biti od početka. Dobro će biti da malo osjeti teren, a onda se u reprezentativnoj stanci u potpunosti oporavi. To vrijedi i za Trajkovskog, koji bi po logici stvari trebao propustiti reprezentativno okupljanje, jer prošli put je otišao nezaliječen, pa je pogoršao ozljedu.

Ozljeda Bambe širom je otvorila vrata za Bruna Durdova na desnom krilu, on je svoju priliku iskoristio, igrao je dva derbija, a Gorici dao dva pogotka.

Bamba, čiji se oporavak oduljio, doveden je za proširenje kadra u Europi, ali su Bijeli ispali ranije od očekivanog, a Gambijac je postigao tek jedan pogodak Slaven Belupu. Pokazao je tim golom zašto su ga doveli, te da ima potencijala, ali generalno je to premalo. Vidjet ćemo kakav će biti kada se vrati u normalan ritam.

Kada se Trajkovski i Bamba konačno oporave nakon prevenstvene stanke, ostat će čekati još jedino Mihaela Žapera. On je dugo izvan terena nakon operacije prednjeg križnog ligamenta. Posljednji nastup bio mu je 17. veljače kod Rudeša kada se u kobnoj Kranjčevićevoj ozlijedio. Za njega je Osijeku prošle sezone plaćeno milijun eura, trebao je očvrsnuti sredinu terena u borbi za titulu, koja je Bijelima, poklopilo se, njegovom ozljedom izmaknula i sada čeka na povratak.

Bit će mu teško izboriti mjesto u prvih 11 pokraj Ivana Rakitića i Filipa Krovinovića, kad za nekih mjesec dana ponovno počne trenirati, no izglednije je da će pravi povratak uslijediti tek na zimskim pripremama. Preteška je to ozljeda da bi se moglo vratiti ranije od desetak mjeseci stanke.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoAbdoulie Sanyang BambaAleksandar TrajkovskiMihael ŽaperozljedaNK ŠibenikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti