Robert Anić/PIXSELL
Robert Anić/PIXSELL

Gattuso nastavlja s pripremama u Splitu jači za svjetsku klasu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 08:01

Krilni napadač uključuje se u rad, a zaigrati bi mogao u generalci za europski ispit

Ivan Perišić priključuje se treninzima Hajduka nakon što je imao slobodno po završetku hrvatske epizode na Euru. Dobio je reprezentaivac odmor nakon europske smotre, a od ove subote je u kadru Gennara Gattusa čija momčad nastavlja s pripremama za nadolazeću sezonu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Imali su Bijeli po povratku iz Graza gdje su pobijedili Fener Josea Mourinha, dva dana predaha da se oporave od puta i središnjeg dijele priprema u Sloveniji.

Sad će biti jači za Perišića koji, nema sumnje, stiže spreman, jer on ni na odmoru ne miruje. Vjerojatno će iz početka biti drugačiji program za njega, jer je u zaostatku s momčadskim treninzima, no njegovo uključivanje je veliki plus za Bijele. Nakon što se oporavio od ozljede koljena i vratio u rekordnom roku te bio na Euru, još neko vrijeme bit će mu potrebno za prilagodbu.

Podsjetimo, Perišiću ugovor traje do idućeg ljeta, ali može napustiti Hajduk već 30. kolovoza ukoliko netko plati 200 tisuća eura. Međutim, uđe li Hajduk u skupinu Konferencijske lige, vrlo je izgledno da će ostati na Poljudu. S 35 godina je ispunio san igranja za Bijele, postigao je prvijenac, bio kapetan, ali želi i titulu s Hajdukom kako bi ostao upamćen da je nešto osvojio u vlastitom dvorištu.

Kod Gattusa ga čeka pozicija na lijevoj strani, bez obzira bude li se igralo 4-4-2, 4-2-3-1 ili 4-3-3, a on bi svojim iskustvom trebao donijeti prevagu, pogotovo što će biti blizu potpunog oporavka koji je odradio kroz utakmice.

Perišić je krilo svjetske klase, Gattuso zna štos njim može dobiti, a dobro ga poznaje s terene Serie A. Očekuje se da bi Perišić pod novim trenerom mogao zaigrati 18. srpnja u zatvorenoj utakmici s Širokim Brijegom na pomoćnom terenu Poljuda.

To će ujedno biti i generalka za dvostruku ogled protiv HB Torshavna u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu (25. srpnja i 1. kolovoza).



Tagovi

HajdukIvan PerišićGennaro GattusopripremeKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti