Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Gattuso već ima prvih 11? Jedan dragulj dobio je novu ulogu, a priključuje se reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.07.24. | 08:01

Bijeli 25. srpnja na Poljudu otvaraju svoj put u Konferencijskoj ligi

Pobjeda nad Fenerom momčadi Gennara Gattusa dala je samopouzdanja na kraju priprema, poslužila kao test za europska iskušenja koja čekaju Bijele.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prva prepreka je 25. srpnja na Poljudu HB Torshavn s Ovčjih otoka kada bi se stadion mogao napuniti na domaćoj premijeri novog trenera, jer remi sa Šahtarom i trijumf nad Fenerom bude nada da bi se moglo do skupine Koferencijske lige.

Hajduk se još nije pojačao, tek su treneri sportski direktor Nikola Kalinić malo raščistili kadar, a što se tiče novih igrača spominjali su se Edin Džeko i Ivan Rakitić te dva krila na kojima inzistira Gattuso. No, zasad još nije stigao, pa je talijanski stratet posegnuo za unutarnjim rezervama.

Lansiran je Bruno Durdov, najveći dobitnik ovih priprema s tri pogotka i dokaz da kod Gattusa nema podjele na stare i mlade, pa je tako 16-godišnjak postao prvo ime priprema i novi Hajdukov projekt za budućnost. Ako je obrana nepromijenjena s Ivanom Lučićem na vratima te četvorkom ispred njega (Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo), ostale se pozicije još uvijek traže.

U napadu je isproban Rokas Pukštas s Markom Livajom u formaciji 4-4-2 koja je dugo bila zaštitni znak Milana u kojemu je Gattuso ostavio najveći trag.

Ima i plan B u obliku sustava 4-2-3-1 kada Livaja igra polušpicu, a Pukštas 'šesticu' i baš takvim načinom su srušili Fener Josea Mourinha.

Aleksandar Trajkovski je ozlijeđen, njega neće biti na startu, a Mate Antunović bori se za svoje mjesto pod suncem u špici.

Vezni red je dio momčadi s najviše nepoznanica, ali i najviše igrača koji mogu konkurirati za četiri mjesta u liniji.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

S pripremama počinja Ivan Perišić koji se odmorio nakon Eura, a njemu će se biti lako uklopiti u bilo koji sustav, čeka ga mjesto na lijevoj strani, a nije isključeno i da njega Gattuso isproba kao drugu špicu uz Livaju. Onda Anthony Kalik može upasti na to mjesto, a ima mogućnost probati i ofenzivnog lijevog beka Darija Melnjaka koji je asistirao za pobjedu u Austriji.

Na desnoj strani trebao bi biti Emir Sahiti kojega nije bilo na terenu u Grazu zbog viroze, a s tribina je utakmicu gledao i Niko Sigur koji je lakše ozlijeđen. Sahitijeva alternacija je mladi Durdov, premda je iznenađujuće starter s Turcima bio Niko Đolonga.

Ukoliko Gattuso bude inzistirao na sustavu 4-4-2, traže se još dva mjesta u srcu veznog reda. Po nekoj logici, to bi trebali biti Filip Krovinović i Sigur, no u posljednjoj utakmici od početka su igrali Luka Jurak i Marko Capan kojima je trener dao povjerenje.

Onda je li kuvertirana postava Bijelih? Rekli bismo: Lučić – Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo – Sahiti, Sigur, Krovinović, Perišić – Pukštas, Livaja.

Bit će borbe, jer trude se mladići Madžid Šošić i Roko Brajković, u obrani su alternacije Josip Elez te Dominik Prpić, uz već spomenutog Melnjaka.

Gledamo li dugoročnije, postoji mogućnost da odu Pukštas, Sahiti i Perišič, pa bi se tada, ali i ranije Hajduk trebao pojačati na njihovim pozicijama.

Treneru će odgovore ponuditi zatvorena utakmica sa Širokim Brijegom tjedan prije europskog nastupa, a do tada možda stigne i neko novo lice.




Tagovi

HajdukGennaro GattusoFenerbahçeBruno DurdovMarko LivajaRokas PukštasIvan PerišićHB TórshavnŠiroki BrijegKonferencijska ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti