Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Kako je Hajdukov 16-godišnjak naljutio Mourinha? Turski novinari su uzalud čekali

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.07.24. | 08:01

Gattuso se u nedostatku pojačanja okrenuo mladima i – pogodio

Fenerbahçe je pao u Grazu, Hajduk je slavio 1-0 u samoj završnici kada je 16-godišnji Bruno Durdov u samo dva dana zabio svoj drugi gol. Prvi je bio u stilu vršnjaka Laminea Yamala Ruhu iz Lviva, a drugi velikom Feneru na asistenciju Darija Melnjaka. Još ranije je protiv Veleža u tening utakmici također bio strijelac.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vezali su Bijeli dvije uzastopne pobjede na kraju slovensko-austrijske faza priprema, vratili se u Split u veselom tonu.

Trener Gennaro Gattuso bio je jako zadovoljan većinom utakmice, ostaje mu dva tjedna za čekanje pojačanja, a već za vikend priključit će mu se Ivan Perišić koji se odmarao nakon Eura.

No, ako su glavni protagonisti utamice u Grazu trebali biti Edin Džeko, Marko Livaja i drugi nogometaši s velikim iskustvom, svjetla pozornice bila su uprta u Durdova koji je zabio pobjednički gol. Pokazalo se ono što je Gattuso najavio, da kod njega nema starih i mladih, nego će igrati oni koji su najbolji, godine su za njega samo broj.

Sportski direktor Fenera Mario Branco otklonio je mogućnost dolaska Džeke u Hajduk, čitavu priču proglasio glasinom i vjerojatno će ostati u Turskoj, tako da od transfera na Poljud neće biti (još) ništa.

Tako je Gattuso isprobavao i uigravao mlade, da im maksimalan prostor da se pokažu, a upravo to napravi je mladi Kaštelanin Durdov koji je počeo u klubu u kojemu je bio i Livaja. GOŠK iz Kaštel Gomilice može biti ponosan što je dao reprezentativce poput Marija Pašalića, Antonija Milića, Livaju, a u mlađim selekcijama nastupa redovito i Durdov.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

On je biser Hajduka koji je svojim pogotkom naljutio Josea Mourinha kojega su turski novinari uzalud čekali na Merkur Areni u Grazu. Tinjala je nada da će se pojaviti, premda nije bila najavljena konferencija za medije, no Portugalac se nije poslije ukazao, vjerojatno se bojao teških pitanja nakon što ga je srušio 16-godišnjak. A čekalo ga je na desetine spremnih kamera, ali onda je stigla informacija da ipak ne dolazi, morali su se zadovojljiti izjavama igrača.

Vidjet ćemo koji će sve Hajdukovi mladi ostati u kadru, tko bi mogo na posudbu... Tijekom priprema svoje prigode dobili su Durdov koji bi mogao postati novi Hajdukov projekt za budućnost. Doći će jednog dana 'lova za Durdova', no navijači bi voljeli gledati više mladih poput Madžida Šošića, Noe Skoke, Luke Juraka i Marka Capana, jer posljednja dvojica bili su starteri protiv Fenera.

Ostaje Gattusu još dva tjedna do prve utakmice s HB Torshavnom, možda neko pojačanje do tada i dođe, no sigurno je da će se 'mercato' zahuktati kad završi Euro ove nedjelje. Prve 'pickove' imat će europski giganti, ali dobro će kotirati Hajduk pogotovo otkako ima Gattusa za trenera, Nikolu Kalinića kao sportskog direktora te igrače poput Livaje i Perišića.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukBruno DurdovGennaro GattusoFenerbahçepripremeEdin DžekoIvan PerišićKonferencijska ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti