Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mladi Durdov srušio Mourinhov Fener!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.07.24. | 20:50

Još jedan pogodak nade Biijelih za veliki trijumf na kraju priprema

Hajduk je pobijedio renomiranog rivala u Grazu, pogotkom u završnici 16-godišnjeg dragulja Bijelih Bruna Durdova upisan je trijumf na kraju priprema te se Splićani vraćaju kući pjevajući. Ovaj rezultat protiv Fenera, te remi s Šahtarom, dobri su pokazatelji za početak sezone, prije svega europske utakmice jer Bijeii žele u Konferencijsku ligu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Hajduka Gennaro Gattuso dan prije utakmice s Fenerbahçeom rekao je da kod njega ne igralu mladi ili stari, već oni koji to zasluže, pa je izveo postavu s Markom Capanom i Lukom Jurakom u veznom redu, dok je Niko Đolonga bio na desnom krilu umjesto viroznog Emira Sahitija, dok je na drugoj strani mjesto bilo namijenjeno Anthonyju Kaliku koji se oporavio od ozljede, a Niko Sigur još nije.        

U postavi Fenera bila su dva poznata lica, reprezentativni vratar Dominik Livaković i Edin Džeko koji je želja Hajduka u ovom prijelaznom roku, ali kako stvari stoje neće na Poljud. Kada je Džekino prezime pročitano prije utakmice, bodrenjem su ga pozdravile obje navijačke skupine.

Iako se pričalo da bi stadion mogo biti dobro popunjen, to se ipak nije dogodilo, no navijači Bijelih nisu razočarali, ispunili su svoj sektor od nešto više od tisuću mjesta. Turci, kao domaćini, bili su raštrkani na više strane.

Igralo se tvrdo, a prvu priliku u 14. minuti imao je upravo Džeko, no obranio mu je Ivan Lučić, odbio u korner nakon kojega je u prigodi bio Rade Krunić, no niije pogodio glavom izbliza, skinuo mu je Zvonimir Šarlija.

Utakmica je poprimla note prave natjecateljske nakon što je u 30. minuti nastala gužva na terenu kojoj je predohodio obračun Aleksandra Djikua i Marka Livaje koji nije ostao dužan stoperu Turaka nakon zahvata, pa su obojica dobili žute kartone nakon što se sve primirilo za 30-ak sekundi kada su uletjeli igrači s klupe, a stručni stožeri su ih smirivali.

Zanimljivo je bilo pratiti kretanje dvojice trenera na klupi koji su se prije susreta izgrilil. Gattuso je non-stop skakao, 'navigavao' svojim igračima na terenu, a Jose Mourinho je bio miran, tek bi pokoji put ustao sa svoga mjeta i gledao uz pokoju intervenciju, savjeta.

Utakmicu je pratio i Senijad Ibričić, nekadašnji omiljeni igrač Hajduka, veiliki prijatelj Džeke, a sada sportski direktor Sarajeva.

U drugom dijelu je predah dobio Livaković, dok je Hajduk uveo Bruna Durdova na desno stranu umjesto Nike Đolonge.

Prvu priliku imali su Turci, ali je sjajno obranio Lučić kada je iz blizine pucao Cengiz Under, a odbijenu loptu propustila su još dvojica Žuto-plavih.

Bijeli su imali malo prigoda, a rijetku je propustio Kalik na ubačaja Durdova kada jeu 60. minuti pucao visoko iznad vrata.

U ovoom trenutku Gattuso je bez krila prislijen igrati s Livajom i Rokasom Pukštasom u napadu, a kapetan Bijelih otišao je malo povuenije kada je u igru u završnici ušao Mate Antunović.

A onda je presudio Durdov koji je je zabio u utorak Ukrajincima, a sada i Turcima za feštu Torcicie koja je na kraju skandirala 'Džeko, javi se', pa potom svoje ljubimce isratila velikim pljeskom.

FENERBAHÇE – HAJDUK 0-1 (0-0)

Graz. Merkur Arena. Gledatelja: 3500. Sudac: Christian-Petru Ciochirca (Austrija).

Fenerbahçe (4-3-3): Livaković (od 46. Can Egribayat)- Osayi (od 71. Demir), Becao, Djiku (od 80. Peres) Levent (od 46. Akcicek) – Fred (od 71. Zajc), Bartug (od 71. Crespo), Krunić (od 59. Szymanski) – Cengiz Under (od 59. Emre Mor), Džeko (od 80. Umut Nayir), Kent. Trener: Jose Mourinho.

Hajduk (4-4-2): Lučić (od 70. L. Kalinić) – Moufi, Uremović, Šarlija (od 70. Prpić), Diallo (od 76. Melnjak) – Đolonga (od 46. Durdov), Capan (od 76. Capan) Jurak (od 70. Krovinović), Kalik od 83. Skoko) – Pukštas, Livaja (od 83. Šošić). Trener: Gennaro Gattuso.

Strijelci: 0-1 – Durdov (85. Melnjak).

Žuti kartoni: Djiku, Fred (Fenerbahçe), Đolonga, Livaja, Pukštas, Moufi (Hajduk)

Crveni kartoni: -

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



 


Tagovi

HajdukFenerbahçeGennaro GattusoJose MourinhoEdin DžekoMarko LivajapripremePrijateljska utakmicaDominik LivakovićBruno Durdov

Ostale Vijesti