Francuska objavila sastav za dvomeč s Hrvatskom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 18:41

Prva utakmica između Hrvatske i Francuske igra se 5. studenog u Lavalu, a uzvrat 10. studenog u zagrebačkom Domu sportova II (19 sati)

Nakon što je hrvatski izbornik Marinko Mavrović objavio popis kandidata za dvije utakmice koje će hrvatska futsalska reprezentacija odigrati protiv Francuske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. u Uzbekistanu (rujan i listopad), popis je objavio i francuski izbornik Raphael Reynaud. Futsal Les Blues Hrvatskoj će se sučeliti sa 16 igrača od kojih njih pet dolazi iz prvaka Francuske Etoile Lavalloisea, a u kadru se, zanimljivo, nalaze i dva Mamadou Tourea, od kojih je mlađi (22 godine) član slavne španjolske Barcelone. Osim njega u španjolskom LNFS-u igra i Amin Benslama (Jimbee Cartagena).

Prva utakmica igra se 5. listopada u Lavalu, a druga 10. listopada u Domu sportova II. To će biti prva utakmica Hrvatske u Zagrebu nakon 2012., a Futsal Vatreni bi s dvije pobjede došli na milimetar do plasmana na Svjetsko prvenstvo, prvo nakon 2000. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Popis Francuske za dvomeč s Hrvatskom:

Vratari: Thibaut Garros (UJS Toulouse), Francis Lokoka (Nantes Metropole), Louis Marquet (Etoile Lavalloise)

Igrači: Souheil Mouhoudine (Etoile Lavalloise), Mamadou Toure (Nantes Metropole), Mamadou Toure (Barcelona), Sid Belhaj (Sporting Paris), Amin Benslama (Jimbee Cartagena), Mickael De Sa Andrade (Nantes Metropole), Ayoub Saadaoui (Kremlin Bicetre), Steve Bendali (Nantes Metropole), Ouassini Guirio (Etoile Lavalloise), Nelson Lutin (Etoile Lavalloise), Nicolas Menendez (UJS Toulouse), Abdessamad Mohammed (Etoile Lavalloise), Ronny Zakehi (Kremlin Bicetre).



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024francuska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti