Reuters
Reuters

Impresivna Hrvatska rujanski ciklus kvalifikacija završila s devet postignutih golova

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.09.23. | 20:30

Nakon 5-1 pobjede u Njemačkoj, Hrvatska je u drugom kolu Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. u Uzbeikstanu deklasirala Slovačku.

Dvije pobjede, šest bodova i gol-razlika 9-1. To je remize rujanskog ciklusa Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu na kojem je Hrvatska sudjelovala samo jednom, daleke 2000. Hrvatska je u odličnoj atmosferi vrlo dobro popunjene dvorane Mate Parlov u Puli svladala Slovačku s 4-0, a konačni rezultat postavljen je već u prvih 20 minuta utakmice. Hrvatska je odigrala tempom izvrsno prvo poluvrijeme, dok je u nastavku utakmice loptu prepustila Slovačkoj koja je praktički cijeli drugi dio igrala s golmanom-igračem. No, Futsal Vatreni bili su bliže petom golu nego Slovačka prvom. Ova generacija još jednom je potvrdila da je spremna za velike stvari...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Marinko Mavrović odlučio se za rotaciju na vratima. Umjesto Filipa Baškovića, koji je bio ‘jedinica’ u njemačkom Chemnitzu, na gol je stao Zoran Primić, a na klupu je sjeo Ante Piplica, dok je Bašković bio na tribinama. U početnoj postavi krenuo je i 'domaći dečko' David Mataja, a na terenu su startala, kao i u Njemačkoj, dva lijevaka, Franco Jelovčić i Kristijan Postružin.

Hrvatska je dominantno krenula u susret, Futsal Vatreni prvi su zaprijetili preko Mataje, a onda i dvama udarcem Darija Marinovića (jedan je ‘nokautirao’ s(p)retnog slovačkog golmana Karpaka) i jednim Čekola.

Gol Hrvatske visio je u zraku, a naša reprezentacija uspjela je probity Slovačku u 7. minuti. Marinović je probio desnu stranu, ubacio u šesterac, Duje Kustura osvojio je duel i uposlio svojeg klupskog kolegu Antonija Sekulića kojem nije bio problem zabiti za vodstvo Futsal Vatrenih.

Hrvatska je nastavila pritiskom iako se u tim trenucima prvi put ‘javila’ i Slovačka preko Tomaša Drahovskog. Nakon perioda izjednačene igre Hrvatska je u razmaku od 61 sekunde stigla do, ispostavilo se, nedostižne prednosti.

Početkom 11. minute Luka Perić je lijepo uposlio Marka Kurajau koji efektno poentira za 2-0 vodstvo Hrvatske, a minute kasnije svoj drugi pogodak na utakmici, nakon osvojenog duela s braničem Slovačke zabio je Sekulić.

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno u 19. minuti. Kuraja je solo prodorom probio lijevu stranu, ubacio do Kusture kojem nije bio problem zabiti za 4-0 prednost Hrvatske s kojom se otišlo na odmor.

Slovačka je od starta drugog dijela krenula u igru s golmanom-igračem, a to je ostavilo dosta prostora Hrvatskoj da u potpunosti riješi utakmicu. Na prazan gol pucao je naš vratar Primić, a iz kontranapada je stativu pogodio Mataja.

Hrvatska je i u nastavku bila bliže petom, nego Slovačka prvom golu, no tempo je bio dosta niži u odnosu na prvi dio. Domaća publika je pred kraj dvoboja krenula skandirati 'Hoćemo Vukmira', mladog igrača Futsal Pule Niku Vukmira koji u dodatanšnjem dijelu utakmice nije dobio svoju priliku. Mavrović je domaćoj publici uslišao želju i uveo mladog braniča u posljednjim minutama utakmice.

Dvije velike prilike do kraja dvoboja za Hrvatsku propustio je Perić, no pivot Futsal Dinama propustio je donijeti Futsal Vatrenima još jednu 'petardu'.

Hrvtaska je tako rujanski ciklus kvalifikacija završila s maksimalnih šest bodova. U kasnijem terminu (21.05) igra se utakmica između Francuske i Njemačke, a pred Futsal Vatrenima je listopadski ciklus kvalifikacija u kojem ćemo odigrati dvije utakmice s Fracnuskom, prvu 5. listopada u Lavalu, a drugu 10. listopada u Zagrebu.

Elitna runda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska – Slovačka 4-0

Dvorana: Mate Parlov, Pula Hrvatska

Strijelci: 1-0 Sekulić (6., Kustura), 2-0 Kuraja (11., Perić), 3-0 Sekulić, 4-0 Kustura (19., Kuraja)

Hrvatska: Primić, Čekol, Jelovčić, Postružin, Mataja, Piplica, Mužar, Kustura, Vukmir, Marinović, Perić, Jurlina, Kuraja, Sekulić; Izbornik: Marinko Mavrović

Slovačka: Kušnir, Kozar, Zatovič, Doša, Drahovsky, Karpiak, Čerovsky, Greško, Smerička, Bačo, Ostrak, Kyjovsky, Marton; Izbornik: Berky

Suci: Denis Kutsi (Ukr), Jevgen Hordienko (Ukr), Orest Dutsiak (Ukr)



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti