Screenshot
Screenshot

Francuska i u futsalu postaje sila: Les Blues bolji od 'krvnika Hrvatske'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 16:55

Posljednjeg člana četvrtfinala saznat ćemo nakon utakmice Hrvatska - Argentina (17 sati).

Nakon brojnih medalja i uspjeha u nogometu, rukometu, košarci i odbojci, Francuzi polagano postaju sila i u futsalu. Futsal Les Blues nadvisio je Tajland u osmini finala s 5-2 i tako postao sedmi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u kojem će, u ponedjeljak 30. rujna Francuska igrati s Paragvajem.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Francuska je tako prvi put u povijesti izborila četvrtfinale turnira, a Tajland je i četvrti World Cup u nizu svoj put završio u osmini finala.

Posljednjeg četvrtfinalista saznat ćemo nešto prije 19 ili u slučaju produžetaka 20 sati po hrvatskom vremenu, nakon završetka utakmice Hrvatska - Argentina (HTV 2).

Francuska i Tajland odigrali su jednu vrlo uzbudljivu utakmicu u kojoj su Francuzi, treba napomenuti, bili bolja momčad i na kraju zasluženo slavili. Steve Bendali, novi igrač Futsal Pule, zabio je u 9. minuti za vodstvo Futsal Les Bluesa, a s rezultatom 1-0 otišlo se na odmor.

Tajland je u drugi dio ušao bez isključenog izbornika Miguela Rodriga koji je pocrvenio po isteku prvog dijela zbog prigovora. Mamadou Toure je u trećoj minuti nastavka nakon lijepe tranzicije, zabio za 2-0 vodstvo Francuske, no Tajlanđane u igru vraća Suphawut Thueanklang iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Sid Belhaj.

Iako su Tajlanđani u tom dijelu utakmice dominirali i stvarali šanse, Abdessamad Mohammed poentirao je za treći pogodak Francuske, no Narongsak Wingwon sedam i pol minuta prije kraja udarcem iz slobodnjaka ponovno vraća Tajland u igru.

Sve je bilo riješeno u periodu od 38. do 39. minute kada su Tajlanđani igrali s golmanom-igračem, ne bi li izjednačili, a Souheil Mouhoudine i Ayoub Saadaoui zabili su u praznu mrežu za konačnih 5-2 i povijesni prolaz Francuske u četvrtfinale.

Osim ranije spomenutog Bendalija, za Francusku su u današnjoj utakmici zaigrali Arthur Tchato i Nicolas Mendez, igrači Novog Vremena. (N.R.)




Tagovi

francuska futsal reprezentacijaTajlandFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti