Alen Lesički/Germanijak
Alen Lesički/Germanijak

FOTO Večeras se očekuje oko pet tisuća Hrvata u Neuruppinu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 09.06.24. | 12:00

Nakon uspjeha protiv Portugala, iduća destinacija Vatrenih je njemački grad od 30-ak tisuća stanovnika.

Večerašnji dolazak nogometne reprezentacije u Neuruppin prema svemu sudeći bit će spektakl! Od ranog jutra krenule su pripreme za doček Vatrenima na gradskom trgu a posebnu atmosferu činit će nekoliko tisuća Hrvata koji se očekuju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U organizaciji navijačke udruge “Mi Hrvati” dolazak u Neuruppin najavili su mnogobrojni Hrvati koji su okupljeni u razna društva u ovom kraju Njemačke.

Već ujutro su na gradskim ulicama primijećene grupe koje se spremaju za doček, praćene pomalo začuđenim pogledima lokalnog stanovništva ali i uz geste zadovoljnih ugostitelja kojima je ove nedjelje pala sjekira u med.

Glavni gradski trg od jutra su zaposjeli organizatori koji su postavljali glavnu binu i popratne sadržaje a u jednom trenutku im je uskočila u pomoć i grupa zagrebačkih novinara i fotoreportera.

Podsjetimo, reprezentacija će sletjeti u Berlin u poslijepodnevnim satima nakon čega direktno dolaze na gradski trg. Prema programu, dočekat će ih lokalni čelnici ali i kulturni program poput klape i folklornog nastupa u izvedbi Hrvata iz Njemačke.

Inače, u Berlinu je prema nekim procjenama oko 25 tisuća Hrvata a računa se i na dolazak iseljene Hrvatske iz Leipziga i Hamburga odnosno okolnih mjesta.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2020Euro 2024

Ostale Vijesti