Action images
Action images

El Locu se ovo nije dogodilo 28 godina: Poraz od Crvenih vragova dugo će ga proganjati

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 16:06

Legendarni Argentinac sigurno nije zadovoljan igrom svoje momčadi, a iako je Leeds jučer primio šest pogodaka, kako su izgledali na terenu najbolje opisuje činjenica da je najbolji pojedinac gostiju bio vratar Meslier.

Leeds United jučer je teško stradao na Teatru snova.

Crveni vragovi 'utrpali' su im šest pogodaka, a kako su kako su izgledali na terenu najbolje opisuje činjenica da je najbolji pojedinac gostiju bio vratar Meslier. Doduše, gosti su poentirali u dva navrata, ali to nije nešto što je posebno obradovalo El Loca Bielsu.

Karizmatični trener Leedsa, koji je jučer odigrao svoju prvu utakmicu u Premier ligi protiv velikog rivala nakon čak 17 godina, zadnji put je doživio da njegova momčad u jednoj utakmici primi šest pogodaka prije čak 28 godina.

Dogodilo se to u njegovoj Argentini kada je Bilesa bio trener Newell's Old Boysa, inače kluba čije su boje svojevremeno branili Leo Messi (u mlađim kategorijama) te Diego Armando Maradona (pred kraj karijere, kad se sa 33 godine vratio iz Seville u rodnu mu zemlju), a s druge strane se tad nalazila momčad San Lorenza. Bila je to utakmica Cope Libertadores, a sažetke te utakmice pogledajte u nastavku teksta:


Inače, na jučerašnjoj utakmici vidjeli smo najviše pogodaka u ovom premierligaškom kolu, a zanimljiv je podatak da je za oba pogotka gostiju asistirao Raphinha. Posljednji put kad je neki igrač imao dvije asistencije u Premier ligi protiv Manchester Uniteda bilo je prije osam godina kada je na Teatar snova stigao Everton, utakmica je završila s visokih 4:4, a dva pogotka gostiju 'namjestio' je Tony Hibbert.

No, da se vratimo na Bielsu, odnosno Leeds United.

Izuzev toga da je posljednji put Argentinac ovakvu blamažu doživio prije 28 godina, postoji još jedna stvar zbog koje će se ova utakmica dugo pamtiti.

Naime, ovo je prvi put u povijesti Leeds Uniteda da su u Premier ligi primili šest pogodaka. Prvi put nakon 482 utakmice...

Dan za zaborav, ali nekako vjerujemo da Bielsa ovakve stvari neće tek tako zaboraviti.

Kolo ranije pao je Newcaste rezultatom 5:2, da bi odmah nakon toga izgubili od Manchester Uniteda rezultatom 6:2. S Leedsom uvijek 'nešto'...


Tagovi

Marcelo BielsaLeeds UnitedManchester United

Ostale Vijesti