REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Dinamova lista želja (i snova): Pjaca i Filipović svaki tren, Matković, Pongračić, Slovenci, Španjolci...

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 26.06.24. | 17:00

Marko Pjaca i Ivan Filipović trebali bi uskoro potpisati za Modre, Milanović, ako dođe, ide na posudbu. Ali, u Dinamu vjeruju da mogu dohvatiti još 'kapitalaca'

Zahuktava se prijelazni rok u Maksimiru, Dinamo je krenuo po pojačanja za novu sezonu. Radi se u Maksimiru još od kraja sezone, ali djelovali su dosad Modri malo inertno, no, prema određenim najavama iz Dinama, idućih se dana mogu očekivati novosti kad je prijelazni rok u pitanju. Cilj je Dinamove struke do 8.srpnja, do odlaska na austrijski dio priprema, riješiti glavna pitanja, složiti okosnicu momčadi. Naravno, do kraja mercata ostat će još puno vremena i možda najveća pojačanja treba u Maksimiru očekivati tek krajem kolovoza. kad će Dinamo loviti 'kapitalce', koji su nisu pronašli novi klub pa im Dinamo postaje zanimljiva opcija.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, krenimo redom, ovako trenutno izgleda lista Dinamovih želja. I snova, mogli bismo reći, jer neke će igrače biti vrlo teško dovesti.

MARKO PJACA

U Maksimiru ga već smatraju svojim, idućih bi dana konačno sve trebalo biti riješeno. Nikad se ne zna, može se okrenuti, ali zasad nema naznaka da bi se to moglo dogoditi. Posao je došao pred sam kraj, treba još samo potpisati sve dogovore i Marko će priključiti Modrima, vjerojatno i prije odlaska u Austriju.

IVAN FILIPOVIĆ

Bivši vratar Slaven Belupa, a trenutno francuskog drugoligaša Paris FC, Dinamov je izbor za drugog ili trećeg golmana. U Maksimiru su procijenili da uz Nevistića i Zagorca trebaju još jedno ime, golmana, koji će biti spreman čekati priliku da je nikad i ne dobije. Kažu da Filipović jest takav karakter, da neće isijavati nezadovoljstvo, već biti podrška Nevistiću, kasnije možda i Čavlini, ako se nakon još jedne godine posudbe vrati u Dinamo. Besplatan je, nije skup.

NICOLAS MILANOVIĆ

Australski mediji već danima pišu kako veznjak Sydney Wanderersa dolazi u Dinamo. I, čini se da je on doista sve bliže, da bismo 22-godišnjeg Australca hrvatskij korijena mogli uskoro vidjeti u Maksimiru. No, prema nekim informacijama, u prvi bi tren išao na posudbu i tamo tražio vizu za minutažu u Dinamu.

ADAM GNEZDA-ČERIN

Zna se da je slovenski reprezentativac velika Dinamova želja. Ali, jasno je i Dinamu da svakom njegovom partijom na Euru raste i cijena, Panathinaikosu su sigurno porasli apetiti. Ima Dinamo neke adute u toj priči, ali mogli bismo o tome pisati još dugo, možda i do kraja prijelaznog roka. U svakom slučaju, Dinamo je, prateći Gnezda-Čerina, pokazao da zna prepoznati igrača, da je na dobrom putu skautiranja. Dobro znati za neke buduće pokušaje.

VANJA DRKUŠIĆ

Još jedan Slovenac je hit Eura, a i on je na Dinamovoj široj listi želja. Igra ovaj stoper u ruskom Sočiju, a Dinamo ga je počeo pratiti i prije Europskog prvenstva. Slična priča kao sa Gnezda-Čerinom, pitanje je koliko će cijena rasti nakon Eura i hoće li biti dostupan Modrima.

MARIN ŠOTIČEK

U Dinamu smatraju da bi za njega najbolji put razvoja bio dolazak u Maksimir. Spremni su Lokomotivi ponuditi postotak od idućeg transfera, uz manju odštetu u ovom trenutku. Navodno i Šotiček želi u Dinamo, unatoč ponudama iz inozemstva. I taj bi se posao mogao uskoro definirati.

ANTON MATKOVIĆ

Znamo da će Osijekovi navijači skočiti na 'sve četiri', ali logično je da je ponajbolji mladi napadač lige Dinamov (mokri) san. Logično je i da ga Modri pokušaju dovesti. Hoće li uspjeti? E, to je već teško pitanje, puno je tu prepreka. Dinamo ne može već sad parirati ponudama stranih klubova, ali, kao i u slučaju Šotičeka, spreman je maksimirski klub ponuditi drugačiji 'deal'. Manju odštetu, ali možda kojeg igrača (Čavlina, Rukavina) i postotak od idućeg transfera, na kojemu bi Osijek na kraju mogao zaraditi i više nego da ga odmah proda. Ali, kažemo, bit će teško!

MARIN PONGRAČIĆ

Da, priča se i o njemu. Lani je bio ponuđen Modrima, navodno su ga mogli imati za milijun i pol eura, no, tada su u Maksimiru odugovlačili i na kraju rekli 'NE'. Danas je hrvatski reprezentativac igrač u Lecceovu vlasništvu, ima ponude iz jačih klubova u Italiji i iz drugih zemalja. Trenutno je za Modre ovo teška misija, milijun i pol sigurno ne bi bilo dosta, ali, s obzirom da je Pongračić veliki dinamovac i to ne krije, Modri pletu mrežu oko njega, ali... Komplicirano, možda bude izglednije pred kraj prijelaznog roka, ako Pongračić ne pronađe novi klub.

RAUL TORRENTE

Dinamo je španjolskog stopera iz Granade htio još zimus, a sad bi mogao doći kao slobodan igrač. Stoperi su prioritet pa i Dinamo želi što prije dovesti igrača na toj poziciji. U kontaktu je maksimirski klub s igračem i njegovim agentima, interes je obostran, Torrenteov dolazak je vrlo izgledan. Dinamo mu prije desetak dana poslao novu ponudu.

JAN OLIVERAS

Spominjali smo lijevog beka iz Rome, 19-godišnjeg Španjolca. Dinamu je zanimljiv, razgovori su pokrenuti, ali zasad još nema konačnog dogovora. Možda i mladi Španjolac važe druge opcije, jer bi iz Rome mogao otići kao slobodan igrač. Ovaj je posao na čekanju, možda se ponovno pokrene idućih dana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaIvan FilipovićAdam Gnezda ČerinNicolas MilanovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti