Reuters
Reuters

Dinamov mercato: Šotiček još na čekanju, PAO stopirao pregovore oko Slovenca

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 15:30

U Maksimiru još voze 'u leru' početkom prijelaznog roka, nema nikakvih konkretnih pomaka

Ako je suditi po infromacijama iz Grčke, Panathinaikos je potpuno stopirao razgovore s Dinamom oko transfera Adama Gnezda-Čerina. Razljutili su atenski klub, tako barem tvrde tamošnji mediji, izjave igračeva menadžera Amira Ružniča (u Sportskim novostima), koji je rekao da je između igrača i Dinama sve dogovoreno, a da sad sve trebaju dogovoriti klubovi. U pozadini priče je i nezadovoljstvo Gnezda-Čerina visinom aktualnog te slaba ponuda PAO-a za povećanje ugovora.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali, medijski insajderi iz Atene govore da je Panathinaikos zbog svega toga ljutit na agenta Ružniča i da je blokirao ikakve razgovore oko transfera do kraja Europskog prvenstva. Veznjak Gnezda-Čerin (24) slovenski je reprezentativac, standardni prvotimac, logično je da se grčkom klubu ne žuri prodati ga prije Eura, pogotovo ne za dva milijuna, koliko je, navodno, ponudio Dinamo. Modri bi, opet navodno, mogli poslati novu ponudu, do tri milijuna eura plus postotak od idućeg transfera, ali, PAO sad ne želi o tome razgovarati. Štoviše, grčki velikan i dalje traži mnogo više, po nekim izvorima minimalno četiri, po drugima čak pet i više milijuna eura. A uza sve to, Panathinaikos se sprema igraču ponuditi i bolji ugovor! Ali, sve nakon Eura, a pitanje je hoće li Dinamo uopće toliko čekati, ili se okrenuti drugim opcijama. Kako god, Gnezda-Čerin se svakim danom čini sve daljim od Maksimira.

Zato su u tijeku razgovori Dinama i Lokomotive na više tema. Božidar Šikić, alfa i omega kluba s Kajzerice, bio je na 'kavi' u Maksimiru, no, kako doznajemo, ništa značajno nije se dogodilo na tom sastanku. Više se, kažu izvori, pričalo o nekoj budućoj suradnji, štogod to značilo, nego o aktualnim transferima. S time da je dolazak Nikole Čavline u Dinamo dogovoren, Modri su aktivirali klauzulu od 750 tisuća eura, rješava se papirologija. On bi, dakle, trebao na posudbu u Osijek, ali ni to još nije konačno definirano. Kao što se ne zna niti što će biti s Lukasom Kačavendom. On je i dalje igrač Lokomotive, Sergej Jakirović, volio bi ga voditi na pripreme, međutim, njegov status tek treba definirati. U Dinamu su skloniji ideji da prvih šest mjeseci nakon dugog oporavka negdje skuplja minutažu, no, treba vidjeti i s Lokomotivom hoće li ostati njezin igrač na posudbi, hoće li ga Dinamo trajno uzeti ili nešto treće... Novosti nema niti oko Marina Šotičeka. Želi ga Dinamo, razgovara se, ali još nije pronađen idealan model. I njega bi Dinamo želio ostaviti na 'kaljenju', prije no što zaigra za prvu momčad, više je opcija kako riješiti taj transfer, dogovora još nema. Jedan od načina je da Dinamo neke svoje igrače pošalje u Lokomotivu, ali ne na klasičnu posudbu, već po 'Čavlina modelu', s pravom prvokupa ili postotkom idućeg transfera.

U Maksimiru još voze 'u leru' što se tiče prijelaznog roka, traže dva stopera, lijevog beka, zadnjeg veznog, jedno ili dva krila, možda i napadača, ovisno o ostanku ili odlasku Brune Petkovića. Nema još panike, do početka priprema (1.srpnja) više je od dva tjedna, ali uskoro neke stvari moraju postati jasnije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Adam Gnezda ČerinGNK DinamoPanathinaikos

Ostale Vijesti