REUTERS/Borut Živulović
REUTERS/Borut Živulović

Dinamo želi još jednog Slovenca iz PAO-a? Je li to znak da je Petković na odlasku?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 12:25

Dok Modri pregovaraju s atenskim klubom za Gnezda-Čerina, raspituju se i za Andraža Šporara. Taj je posao još na dugom štapu, ali šalje jasne signale

Adam Gnezda-Čerin, kao što smo već pisali, dogovorio je svoje uvjete s Dinamom, njegov dolazak u Maksimir ovisi o dogovoru klubova. Panathinaikos za slovenskog, reprezentativnog veznjaka traži još uvijek više nego što je Dinamo spreman platiti, Grci čekaju Euro i moguće nove ponude za 'maratonca' u sredini terena, a Dinamo vjeruje da će Gnezda-Čerinova želja za odlaskom napraviti dovoljan pritisak da PAO ipak popusti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, prema informaciji koju su donijeli grčki mediji, a i Germanijak je iz svojih izvora dobio potvrdu, nije Gnezda-Čerin jedini Slovenac iz Panathinaikosa o kojemu se priča u Maksimiru. Napadač atenskih 'Zelenih' i još jedan igrač, koji će igrati na Euru, Andraž Šporar, mogao bi uskoro također postati predmet razgovora dvaju klubova. Običaj je, kad imaš problem, prvo se obratiti obitelji pa prijateljima, a čini se da se Velimir Zajec drži upravo te egide. Panathinaikos mu je i obitelj i prijatelj i, čini se, da je baš na tu adresu usmjerio svoje prve poteze, koji se tiču prijelaznog roka. Zajec ima ulaz u PAO kao nitko u Hrvatskoj, tamo je igračka legenda, bivši klupski službenik mitskog statusa i vjerojatno ima neki adut u rukavu. No, dok ciljanje Gnezda-Čerina ima nogometnu logiku, radi se o 'šestici', igraču koji ima 24 godina, sjajnih fizičkih kapaciteta i radilici na sredini terena, a baš takvog igrača trebaju i žele u Maksimiru, 'flert' oko Šporara šalje neke druge signale. Naime, slovenski napadač ima 30 godina, teško je očekivati da će u budućnosti Dinamo na njemu išta zaraditi, a k tome, on sigurno ne bi došao da u Dinamu bude druga opcija. Vrijednost na TM-u mu je četiri milijuna eura, u 43 utakmice prošle sezone zabio je 13 golova uz tri asistencije.

Stoga, šuškanja oko Šporara upućuju da se u Dinamu spremaju na odlazak Brune Petkovića, da su se s tim, praktički, pomirili. Iako, teško se oteti dojmu da bi s Petkovićem trebalo popričati, da je on otvoren za ostanak, ako bi mu Dinamo malo podebljao ugovor i predstavio ga kao najvažnijeg i najplaćenijeg igrača u svlačionici. Što i zaslužuje. A, ako ima novca za Šporara, onda ga, valjda, ima i za Petkovića! Ali, u Maksimiru dosad nisu bili skloni toj opciji, igraju s njim 'ruski rulet'. Ako stigne ponuda od dva milijuna eura (do 15.lipnja) ili dva i pol milijuna (do 15.srpnja) i on želi otići, Dinamo će ga pustiti. Ako ostane, ima ugovor još godinu dana i igrat će u Maksimiru bez dodatnih bonusa. Pomlađivanje momčadi ima smisla, ali dovesti 30-godišnjaka nauštrb svojeg 30-godišnjaka i najboljeg igrača, to ne zvuči logično. Osim ako u Dinamu vjeruju da bi u 'paketu' za Šporara i Gnezda-Čerina mogli platiti manje nego da obojicu dovode pojedinačno.

Inače, Šporar je odavno bio Dinamova želja, još kad je igrao u Olimpiji, prije osam-devet godina, ali tada je otišao u Basel za 3,8 milijuna eura. Menadžer mu je isti kao i Gnezda-Čerinu, Slovenac Amir Ružnič, što može biti adut ako Dinamo ozbiljnije krene u pregovore oko napadača.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoAndraž ŠporarPanathinaikosVelimir ZajecLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti