Srečko Niketić/Pixsell
Srečko Niketić/Pixsell

Dinamo s igračem više jedva do boda! Istra zaustavila slabe Modre, na kraju zamalo i sukob na klupi!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 19.10.24. | 20:24

Odlična Istra, slabi Modri i još slabiji sudac Bel, puno nervoze i neočekivani Dinamov posrtaj uoči Salzburga

Navikao je Dinamo na muku Drosini, uvijek su to za Modre bile teške i zahtjevne utakmice. Ali, vrlo često i sa sretnim krajem. Ovog puta Dinamo je u Puli 'nagazio na minu', iako je više od pola sata imao igrača više! Istrijani su Modrima uzeli mjeru, uzeli im dva boda (2-2). Zasluženo! Već prije utakmice Nenad Bjelica suočio se s problemima, Bruno Petković je zbog ozljede ostao na klupi, Nevistića iz istog razloga nije bilo niti u zapisniku, a manjih problema imao je i Martin Baturina pa je i on dvoboj počeo među pričuvama. Planirao je Bjelica odmoriti te ključne, a rovite igrače, ne izazivati sudbinu uoči Salzburga. No, morali su ući i Petković i Baturina, spašavati stvar, ali niti oni nisu uspjeli. Dinamo je 'pao' kad se najmanje nadao! Uza sve to, prije utakmice Bjelica je iz prvih 11 izbacio Kolumbijca Cordobu, jer je zakasnio na sastanak za posljednji taktički dogovor. Umjesto njega u prvu je momčad uskočlio Marko Pjaca, koji je zaigrao desno, dok je na lijevom krilu bio Stojković. Vidjet ćemo koliko će Cordoba biti na hlađenju, je li kazna privremena ili trajnija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Od prve minute Istra je izgledala bolje, energičnije, Paolo Tramezzani taktički je izvrsno posložio svoju momčad, Dinamu nije ostavljao puno prostora. Ali, nisu Modri niti imali neku ideju, lopta je išla sporo i domaćini su lagano otklanjali svaku potencijalnu opasnost već u začetku. Da, Dinamo ima problema nakon reprezentativne stanke, ima problema uoči europskih utakmica i poslije njih, međutim, to nije i ne može biti nikakav alibi. Dinamo je sad prosuo već previše bodova u HNL-u, a najteži raspored tek dolazi, morat će se Dinamovi igrači naviknuti na taj ritam i preskakati sve te izazove, koji su pred njima. Bjelica stalno tvrdi da ima široki kadar, ali to se vrlo često u Dinamovim predstavama ne vidi. Nakon jedne ili dvije dobre utakmice, dolaze dvije ili tri lošije! Dinamo u prvih 45 minuta, praktički, nije ozbiljnije zaprijetio, ako izuzmemo pokušaje Stojkovića i Ristovskog, koji su završli u bloku i korneru te jedan udarac glavom Torrentea. Istra je bila konkretnija, 'gladnija'.

I, dvije minute prije kraja prvog dijela Istra je povela. Nekoliko vezanih grešaka Dinamove obrane, loše i spore reakcije i odbijanci, Lisica je s vrha šesnaesterca kroz noge Pierre-Gabriela pogodio bliži kut Zagorca, koji je bio na krivoj nozi. Naplatila je Istra svoju želju i Dinamove slabosti. Sve je više rasla i nervoza, kojoj je uvelike kumovao i sudac Dario Bel. Pogotovo kad nije dao žuti karton Torrenteu za jedno 'školsko' povlačenje s leđa, podigla se čitava Istrina klupa, požutio je i Tramezzani. Izgubio je tada Bel kontrolu utakmice, svaka njegova odluka bila je predmet rasprave, igrači su se naguravali, prigovarali, žuti kartoni su padali jedan za drugim. Svoj treći zaradio je Stefan Ristovski, neće igrati protiv Osijeka.

Dinamo je u nastavku, ipak, brzo došao do izjednačenja. Stojković je ubacio s desne strane, Ademi pogodio glavom. Tada se činilo, po logici stvari, da će Modri uhvatiti Istru za vrat i sasvim okrenuti utakmicu, no već u idućoj akciji Istra je opet povela. Lekueiry, Mauritanac, koji je na odmoru ušao u igru prošao je s loptom pola terena i dočekao u šesnaestercu povratnu loptu odličnog Gruzijca Gague. Pogodio je precizno, od vratnice u mrežu, Zagorac je opet bio samo promatrač. Imala je Istra i igru i rezultat, ali od 64,minute i igrača manje. Keller je zaustavio Sučića i dobio drugi žuti. Tražili su Istrijani kazneni udarac nakon igranja Ademija rukom u kaznenom prostoru, tražio ga je i Dinamo zbog duela Majkića i Kačavende. Dodatna nervoza, crveni kartoni dobio je i netko na Istrinoj klupi, publika je uzela Bela na zub, a ni igrači nisu bili zadovoljni njegovim suđenjem.

Dinamo je spas našao s bijele točke. Majkić je srušio Petkovića, a Kulenović pogodio kazneni udarac. Uspio je Dinamo 'iskamčiti' bod, jedva, iako je igrao više od pola sata s igračem više, uspjeli su Modri pred kraj pritisnuti domaćine, koji su preživjeli sve te ubačaje i pokušaje, najopasniji je bio Petkovićev u šestoj minuti nadoknade! Kako je Dinamo sijao većim dijelom utakmice, na kraju je dobar i bod. Ali ova dva sad bi već mogla dosta nedostajati. Ako je Bjelica želio dobiti u Puli nove adute za Salzburg, ima samo još više briga!

Na kraju je zamalo došlo i do bliskog kontakta između Bjelice i nekoga s domaće klupe, čini se da je to bio Gagua, koji je Bejlici nešto gestikulirao, a Bjelica 'poludio' i krenuo prema njemu, spreman na obračun! Srećom, bilo je to i na rubu fizičkog kontakta, ostali akteri su brzo utrčali u gužvu i spriječili incident! A Bjelica i kolega Tramezzani na kraju se prijateljski izgrlili. Frustrirajuća subota u Puli za Modre!

Istra 1961 – Dinamo 2-2

Pula. Stadion: Aldo Drosina. Gledatelja: 3.287. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Bruno Geller (Sveti Ivan Zelina). VAR; Ivan Matić (Osijek). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Istra 1961: Majkić – Valinčić, Koski, Iovu, Keller – Kadušić, Blagojević (od 81.Poko) – Lisica, Gagua (od 70.Bogdan), Heister – Lawal (od 46. Lekueiry). Trener: Paolo Tramezzani.

Dinamo: Zagorac – Ristovski, Theophile (od 86.Rog), Torrente, Pierre-Gabriel (od 81.Ogiwara) – Sučić (od 70. Baturina), Mišić, Ademi – Pjaca (od 70. Petković), Kulenović, Stojković (od 70.Kačavenda). Trener: Nenad Bjelica.

Strijelci: 1-0 – Lisica (43.), 1-1 – Ademi (52., Stojković), 2-1 – Lekoueiry (53., Gagua), 2-2 – Kulenović (80.-11 m).

Žuti kartoni: Valinčić, Blagojević. Keller, Tramezzani, Heister, Majkić; Torrente, Ristovski, Mišić.

Crveni kartoni: Keller (64, drugi žuti).



Tagovi

Istra 1961GNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti