Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Cordoba ispao iz momčadi jer je zakasnio na sastanak! Kulenović izjednačio s igračem više!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 17:43

Kolumbijac je trebao biti u prvih 11, ali se ogriješio o disciplinu i ustupio mjesto Marku Pjaci. Martin Baturina na poštedi, utakmicu počeo s klupe

Kolumbijac Juan Cordoba prvi je Dinamov igrač, koji je na svojoj koži osjetio strogoću Nenada Bjelice. Kao što je Dinamov trener više puta rekao, spreman je igračima dati sve, ali i od njih traži jednako. A Cordoba je tu zakazao.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Kolumbijac je po prvotnom planu trebao startati u prvih 11 protiv Istre 1961, a Marko Pjaca započeti utakmicu na klupi. Međutim, Cordoba je zakasnio na momčadski sastanak uoči utakmice, bilo je to dovoljno za radikalan potez. Cordoba nije zaigrao u prvih 11, ostao je na klupi. A sad je pitanje i kad će opet dobiti priliku zaigrati u udarnoj momčadi, jer konkurencija na krilima nije mala. U redu još čeka Mbuku, tu je i Špikić, naravno, tu su Pjaca i Hoxha, a u Puli je i Luka Stojković dobio poziciju na krilu. Veliki si je autogol zabio Cordoba, Bjelica takve propuste uvijek kažnjava! Cordoba jest u zapisniku utakmice koja počinje u 18.30 sati (MaxSport 1), ali pitanje je hoće li dobiti minutažu.

Spomenimo i da je Martin Baturina utakmicu u Puli počeo s klupe. Razlog nije nikakva ozbiljnija ozljeda, Baturina je dobio udarac u utakmici Hrvatske i Poljske, ništa strašno, ali Bjelica je odlučio poštedjeti ga na početku utakmice.

A na kraju siromašnog prvog dijela Istra je povela 1-0. Nakon nekoliko vezanih grešaka Dinamove obrane, Mateo Lisica pogodio je kroz noge Pierre-Gabriela u bliži kut loše postavljenog Zagorca!

Dinamo se odmah početkom nastavka vratio u utakmicu. Stojković je ubacio s desne strane, Ademi glavom pogodio iza Majkića!

Međutim već u idućem napadu Istra je opet povela. Lekoueiry je na poluvremenu ušao s klupe, a sad postao junak. Prošao je 'pola terena', onda dočekao povratnu loptu u šesnaestercu i pogodio neobranjivo od vratnice. Istra ima 2-1!

U 64,minuti Istra je ostala s igračem manje. Keller je zbog prekršaja nad Sučićem zaradio drugi žuti karton!

Opez izjednačenje! Majkić je u šesnaestercu srušio Petkovića, a Kulenović pogodio s bijele točke za 2-2!

Ovo su početni sastavi:

Istra 1961: Majkić – Valinčić, Koski, Iovu, Keller – Kadušić, Blagojević – Lisica, Gagua, Heister – Lawal (od 46. Lekueiry). Trener: Paolo Tramezzani.

Dinamo: Zagorac – Ristovski, Theophile, Torrente, Pierre-Gabriel – Sučić, Mišić, Ademi – Pjaca, Kulenović, Stojković. Trener: Nenad Bjelica.




Tagovi

Juan CordobaGNK Dinamo

Ostale Vijesti