Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo ovakvu širinu nije imao nikad: Jakirović na svakoj poziciji ima gotovo tri igrača!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.08.24. | 09:32

Očekuje se dolazak Oliverasa te napadača...

Ako u ulazne transfere uračunamo i otkup ugovora Lukasa Kačavende, koji je već godinu dana dio Dinamove svlačionice, i nekako se sve to vrijeme očekivalo da će ostati u Maksimirskoj 128, hrvatski prvak je ovog ljeta doveo sedam novih igrača. Najzvučnije ime je svakako Marko Pjaca koji je stigao iz Rijeke za 1.5 milijuna eura. Najskuplje pojačanje službeno je predstavljeno u petak. Juan Cordoba stigao je iz kolumbijskog Deportivo Calija za 1.8 milijun eura (uz bonuse) i očekuje se da će biti momentalno pojačanje na poziciji desnog krila.

Odšteta za Kačavendu, koji će također konkurirati za poziciju desnog krila, vrijedila je oko 750 tisuća eura, koliko je Dinamo platio i za Nikolu Čavlinu koji je odmah poslan na posudbu u Osijek. Samy Mmaee i Raul Torrente u Dinamo su stigli kao slobodni igrači. Od obojice se očekuje da će igrati u udarnih 11 Plavih ili barem konkurirati za prvu momčad. Ivan Filipović stigao je također besplatno, i imat će status trećeg golmana, iza Ivana Nevistića i Danijela Zagorca.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jakirović je u prvu momčad promovirao i nekoliko perspektivnih juniora i kadeta koji su u svojim prvim seniorskim minutama pokazali talent, kvalitetu i, prije svega, zrelost, što je garancija da će Dinamov trener i na njih moći računati u tekućoj sezoni. Najviše se, za početak, očekuje od Luke Vrbančića (18) i Branka Pavića (17). Beskompromisnost i kvalitetu pokazao je i Noa Mikić (17), koji bi trebao dobiti konkretnu seniorsku priliku u tekućoj sezoni iako je konkurencija na poziciji desnog beka prilično oštra. Leon Jakirović i Patrik Horvat su tek 16-godišnjaci, a potencijal je pokazao i Tomas Baković (17) koji se može pohvaliti i pogotku Šahtaru u prijateljskoj utakmici.

Na spomenutim pojačanjima i juniorima Dinamo ne misli stati. Blizu Maksimira je 20-godišnji lijevi bek Jan Oliveras, produkt Barcelonine i Romine škole nogometa iz čije bi mlade momčadi trebao stići u Dinamo i pojačati poziciju na lijevom beku. Riječ je o tehnički vrlo potkovanom i brzom igraču koji je bio član španjolske U18 i U19 momčadi. No, za njegove usluge zainteresiran je i Al Ittihad, s čijom se financijskom ponudom Dinamo, naravno, ne može nositi. No, Plavi mladom španjolskom beku nude mogućnost igranja u Ligi prvaka ili barem Europskoj ligi, i vrlo dobru sredinu za igrački razvoj...

Osim Oliverasa, u Maksimiru se očekuje i dolazak napadača. Navijači Modrih nadali su se Ramonu Mierezu, no argentinski golgeter će karijeru nastaviti u UAE. Spominje se i mogući dolazak jednog veznjaka, no Dinamo u srcu veznog reda trenutno ima dosta kvalitetnih igrača, posebno ako u brojidbu uključimo tri 'klinca' od kojih se očekuje da postanu Dinamova budućnost (Vrbančić, Pavić, Baković).

Kada bi struka Plavih dovela Oliverasa i napadača, Sergej Jakirović bi imao možda i najširi kadar u novijoj povijesti kluba, odnosno, na svakoj poziciji po nekoliko igrača koji bi mogli biti prvotimci. Ok, do kraja prijelaznog roka mogu se očekivati i odlasci, posebno Darija Špikića, Maura Perkovića i Sadegha Moharramija, možda i Martina Baturine i Petra Sučića, no, kako sada stvari stoje, pred Jakirovićem će u tekućoj sezoni biti isključivo 'slatke brige', a potencijalno i one gorke jer, iako će Dinamo igrati na tri fronta, uvijek je teško zadovoljiti kriterije svih igrača, posebno kvalitetnih koji su uvjereni da imaju svoje mjesto u udarnoj momčadi Dinama.

Dinamov kadar u slučaju dolaska Oliverasa:

Golmani: Nevistić, Zagorac, Filipović

Desni bekovi: Pierre-Gabriele, Ristovski, Moharrami, Mikić

Lijevi bekovi: Ogiwara, Perković, Oliveras?

Stoperi: Theophille, Mmaee, Bernauer, Torrente, Perić, Jakirović

Defenzivni vezni: Mišić, Sučić, Pavić, Baković

Centralni vezni: Rog, Ademi

Ofenzivni vezni: Baturina, Stojković, Vrbančić

Desna krila: Cordoba, Kačavenda, Špikić

Lijeva krila: Pjaca, Hoxha, Horvat

Napadači: Petković, Kulenović



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti