Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo je samo triput u 113 godina primio devet golova. I još dvaput izgubio sedam razlike

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 14:00

Rekordne brojke poraza u Münchenu svakim danom poprimaju novu dimenziju u klupskoj povijesti

Nogomet jest neobičan, pokazala je i ta nesretna utakmica u Münchenu. U Dinamovom porazu od Bayerna (9-2), u tom debaklu, vratar Ivan Nevistić imao je čak 10 obrana i po tom je kriteriju najuspješniji golman prvog kola Lige prvaka. A Dinamov gol za 3-1, koji je zabio Petković, bio je po nekim analizama proglašen najboljim golom večeri u tom natjecanju. Jer, u njemu su sudjelovali svi Dinamovi igrači, akcija je bila milimetarski točna, egzekucija školska.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, to ostaju kao tek neki usputni detalji, zanimljivosti, koji će se brzo zaboraviti, a ostat će jedan od najbolnijih poraza u povijesti. Koliko je on velik i užasan reći će i podatak da je Dinamo samo triput u svojih 113 godina primio od nekoga devet golova. Jednom od Veleža, izgubio je 1980. također 9-2 na mostarskom turniru, a prije toga još davne 1912. Tada je Građanski, koji je tek nešto ranije osnovan izgubio 9-0 od Concordije, tada starijeg kluba i iskusnije momčadi, u prvenstvu Hrvatske i Slavonije. A osim ta dva i ovaj münchenski poraz, još samo dvaput Dinamo je od nekoga izgubio sedam razlike. Jednom također od Concordije (7-0) iste godine, a drugi put od momčadi Češke vojske (7-0), sedam godina kasnije.

Od 1911. i prve utakmice Građanskog teško je izračunati točan broj svih utakmica maksimirskog kluba, ali po nekoj gruboj računici, zajedno s prijateljskim dvobojima, nakupilo se tu više od šest tisuća utakmica. Što dovoljno govori kakav je užas Dinamo doživio u Njemačkoj u utorak. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaSergej JakirovićBayern

Ostale Vijesti