Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Marić: “Teško je biti trener Dinama, imamo vrlo visoke zahtjeve. Tražimo čovjeka koji će ih ispuniti“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 12:30

Sportski direktor Dinama objasnio je smjenu Sergeja Jakirovića i što će se tražiti od novog trenera

Marko Marić, sportski direktor Dinama, obratio se javnosti, glavna tema, naravno, bivši i budući trener Dinama.

"Javno se želimo zahvaliti treneru Jakiroviću i stožeru na radu i rezultatu. To je ono što ostaje vječno i podigao je ljestvicu za sve ostale. Do daljnjega će voditi momčad Sandro Perković, trener s potencijalom, on je dugo u klubu i momčad je u dobrim rukama.", rekao je Marić.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sandro Perković povest će momčad u Koprivnicu u subotu, a za to vrijeme Marić i klupski čelnici tražit će trajno rješenje.

"Iza zatvorenim vrata razgovaramo s kandidatima i kad nađemo onog pravo, objavit ćemo. Kad govorimo i o pojačanjima, nikad ne govorimo o imenima, tako nećemo ni sad. Ne licitiramo i ne bi bilo ozbiljno da gto radimo. Sve analize radimo, sve će btii pravovremeno komunicirano. Imamo pravu sliku kakav trener mora biti. Dinamo nije lagan klub, nije lako raditi. To treba biti trener, koji razvija igru, koji se može nositi s pritiskom, imati dominaciju uvijek i igrati na pobjedu, imamo vrlo visoke zahtjeve. Uvjeren sam da ćemo naći idealnog kandidata."

Je li baš to razlog zbog kojega je Dinamo otkazao Jakiroviću, taj nedostatak dominacije i prave igre?

"Moramo iskreno reći da je Jakirović ostavio momčad u puno boljem stanju nego ju je zatekao. Napravio je iskorak, a sad je odlučeno da krenemo u drugom smjeru. Da budemo još dominantniji i konkurentniji u Europi. Isto tako, uvijek je težak period nakon play-offa Lige prvaka i uvijek dolazi jedan krizni period, jer nije lako nakon utakmice kao protiv Qarabaga. Igračima i treneru je teško biti dominantan i ostvarivati rezultate, uvijek biti na vrhunskoj razini. Mi želimo smanjiti te periode, ali svaka momčad u nekom trenutku u krizi. I sami smo toga svjesni."

Koliki je rok za pronalazak trenera?

"Nećemo donositi ishitrenu odluku, kad nađemo kandidata onda ćemo objaviti, a dotad Sandro ima punu podršku."

Postoje li neki limiti u odabiru trenera? Stranac, domaći, financijska barijera?

"O imenima neću javno, ali razgovaramo već s potencijalnim trenerima, nemamo limitirajućih faktora, svi dolaze u obzir, domaći i strani. Važna je samo kvaliteta. U svakom klubu postoje financijski limiti, ali nije ni samo cijena garancija, da trener koji dolazi za veći novac da je kvalitetan za Dinamo. Želimo napraviti dobar Dinamo i ako nađemo kandidata, čak i ako je skuplji naći ćemo sredstva".



Tagovi

GNK DinamoMarko MarićHrvatska nogometna ligaSlaven Belupo

Ostale Vijesti