Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Dinamo će u Salzburgu s klupe voditi Danijel Jumić!?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.10.24. | 12:30

Naviknuo sam već na tu situaciju, moji pomoćnici će odraditi kvalitetan posao, kazao je Dinamov trener, koji je isključen protiv Monaca

Vode se rasprave je li Dinamo oštećen protiv Monaca, je li njemački sudac, debitant Harm Osmers u Ligi prvaka, morao dosuditi kazneni udarac nad Petkovićem? On je dosudio prekršaj u napadu, nitko iz VAR sobe nije ga zvao da promijeni odluku. Tamo je, pak, bio Christian Dingert, koji je bio VAR sudac i protiv Šahtara (3-3) i protiv Salzburga (1-1), kad se o bodovima, također, umnogome odlučivalo iz VAR sobe. Svatko će imati svoje viđenje na ovu situaciju, kontakt je sigurno postojao, obostrani, Nijemac je presudio u korist Monaca. Kasnije dosudio i jedanaesterac za 'Kneževe' iz kojega su i izjednačili (2-2).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mi smo jedan mali klub, kojemu mogu ovo raditi.", komentirao je sudačke odluke nakon utakmice Josip Mišić, o nejednakom sudačkom kriteriju pričao je i Martin Baturina. No, kako god bilo, nema od toga više koristi, očito se Modri moraju naviknuti da ih suci neće maziti u Ligi prvaka. Dvije utakmice, čak četiri kaznena udarca protiv njih, takav je bio kriterij dosad. Bunio se i Nenad Bjelica, zaradio dva žuta kartona i kraj utakmice dočekao je stojeći kod novinarske lože.

"Prvi žuti karton dobio sam jer je skočila cijela klupa, tada nisam ništa rekao. Drugi sam dobio jer sam tražio prekršaj za nas. Ne razumijem to, ali dobro, to su situacije koje postoje u nogometu. Podsjetilo me to malo na situaciju iz Lisabona protiv Benfice kad nam je isto njemački sudac prekršaj na Petkoviću dosudio kao kontraprekršaj. Prihvaćam odluku i moramo se pomiriti s tim.", kazao je nakon utakmice Bjelica, koji, po svemu sudeći, neće biti na klupi u Salzbrugu, u dvoboju trećeg kola Lige prvaka protiv Red Bulla (23.listopada). Bit će to treća utakmica u Dinamu, koju će Bjelica odgledati izvan klupe, bio je suspendiran za dvoboj s Benficom (1-0) u Europskoj ligi 2019., potom godinu dana kasnije nije sjedio na klupi u zadnjoj utakmici u Dinamu protiv Istre 1961. U oba slučaja na klupi je bio Rene Poms. Imao je Bjelica suspenziju od tri utakmice i u Njemačkoj, na klupi Union Berlina, stoga mu ovo neće biti neobična situacija.

"Imam vrlo kvalitetne pomoćnike koji će to na terenu odraditi vrlo kvalitetno. Nije za mene nikakva novost. Vole Nijemci mene isključivati, haha.", rekao je Bjelica.

Bjelica će, naravno, raditi s momčadi do utakmice, pripremati dvoboj, 'nacrtati' sve svojim pomoćnicima, odraditi i zadnji razgovor s igračima prije te utakmice. No, neće moći u svlačionicu prije utakmice i na poluvremenu, ne bi smio niti komunicirati s klupom tijekom susreta, iako je to u doba današnje tehnologije teško zaustaviti. A, kako sad stvari stoje, Bjelicu bi na klupi, kao prvi među jednakim pomoćnicima na klupi trebao zamijeniti Danijel Jumić. Vodio je samostalno Istru, bio voditelj Osijekove Nogometne škole, a Bjelici se u stožeru priključio u Trabzonsporu. Mijenao je Bjelicu, u suradnji s ostalim pomoćnicima, i prilikom te suspenzije u Union Berlinu. Ali, prvi će put voditi momčad u Ligi prvaka! (T.N.)





Tagovi

Nenad BjelicaDanijel JumićLiga prvakaGNK DinamoRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti