Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Coppitelli u mukama oko zadnje linije uoči utakmice sezone za Osijek

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.08.24. | 08:50

Osijek će večeras u Azerbajdžanu pokušati uhvatiti prolaz u play-off kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Zire

Prilično izazovno gostovanje je pred Osijekom. U Azerbajdžan su otputovali bez kapitala jer 1-1 u prvoj utakmici protiv Zire ne znači ništa, ali i bez uže obrane. Naime, Duarte je ostao u Osijeku i on je odigrao svoje u dresu Osijeka, a nema niti Mkrtčjana koji će propustiti gostovanje u Azerbajdžanu zbog zategnute diplomacije između te zemlje i njegove Armenije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Otpao je iz konkurencije i sada se traže druga rješenja u postojećem kadru. Evidentno je da prolazimo kroz poteškoće zbog te naše tranzicije, ali imamo određene opcije na toj poziciji”, rekao je trener Federico Coppitelli koji će po svoj prilici kao partnera Jeleniću staviti Marka Soldu, dok bi tandem “šestica” trebali činiti Jugović i Nejašmić.


Doduše, stopera mogu igrati Cvijanović i Jurišić, te Nejašmić pa nije isključeno da netko od njih preuzme odgovornosti i krene od prve minute u utakmici koja će bitno utjecati na Osijekovo ljeto. Jer, ovo je sada najvažnija utakmica sezone za Osijek. Ambicija je proći u play off kvalifikacija za Konferencijsku ligu pa u dvije utakmice s Omonijom (izbacili Fehervar) pokušati ući u grupnu fazu natjecanja što bi bio velik uspjeh za Osijek i za HR nogomet.

“U prvoj utakmici imali smo vrlo dobru predstavu, ali nije bilo dovoljno za trijumf. No, imamo samopouzdanje. Svjesni smo kako će biti teško, ali mislim da nam je momčad dobro pripremljena i da ćemo imati dovoljno energije za dobar rezultat”, rekao je Coppitelli.

Osijeku u uzvratu igra samo pobjeda. Svjesni su da tu nema baš prostora za umiranje u ljepoti već da će se trebati rudarski zapeti kako bi okrenuli vodu na svoj mlin.

“Tu nema mogućnosti popravnog ispita pa tako i pristupamo. Spremni smo igrati isključivo na rezultat jer nas zanima prolazak u play off. Dakle, umjetnički dojam nije bitan već samo rezultat na kraju utakmice”, poručio je Darko Nejašmić koji smatra kako je Osijek u prvoj utakmici pokazao da su bolja momčad od Zire, ali da su u finišu susreta primili pomalo glup pogodak i propustili pobjedu.

“Vjerujem da ćemo to popraviti u uzvratu”, jasan je Darko Nejašmić.

Što se sastava tiče, osim tih dvojbi u zadnjoj liniji, Coppitelli i nema previše muke. Nema spomenutih Duartea i Mkrtčjana, ostali su svi spremni za dvoboj koji se igra na Dalga Areni s početkom u 18.30 sati uz izravan prijenos na MAXSPORT1 televizijskom kanalu.

Sudac je Julian Weinberger iz Austrije. Pomoćnici su: Maximilian Kolbitsch i Andreas Witschnigg. Četvrti sudac je: Stefan Ebner, VAR Walter Altmann a AVAR Andreas Heiss.

OČEKIVANI SASTAVI:

Zira (4-2-3-1)

Silva - Alijev, Renato, Mutsinzi, Djibrilla - Ibrahimli, Hakili - Utzig, Nurijev, Junior - Volkov

Osijek (4-2-3-1)

Čavlina - Omerović, Jelenić, Soldo, Jurišić - Nejašmić, Jugović - Bukvić, Lima, Pušić - Matković



Tagovi

NK OsijekZiraAzerbajdžanKonferencijska liga

Ostale Vijesti