Reuters
Reuters

Chelseajevi forumaši: Jedni tvrde – trebamo igrati s rezervama; drugi uzvraćaju – pazite se Dinamo Zagreba!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 05.09.22. | 14:14

Pred dvoboj na Maksimiru između Dinama i Chelseaja 'pročačkali' smo Chelseajeve forume da provjerimo kako navijački puk Bluesa gleda na dvoboj protiv prvaka Hrvatske u Zagrebu.

U utorak, 6. rujna (18.45), Dinamo i Chelsea odigrat će utakmicu prvog kola Lige prvaka u tekućoj sezoni. na dvoboju se očekuje i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin te njegov bliski suradnik Zvonimir Boban.

Chelsea je momčad koja je najviše trošila na nedavno-završenom prijelaznom roku, u ovaj dvoboj ulazi kao veliki favorit. No, Bluesi ne briljiraju na početku sezone te se mnogi navijači Dinama nadaju pozitivnom rezultatu na Maksimiru.

(7.50) Dinamo (4.40) Chelsea (1.45)

S druge strane, brojni navijači Chelseaja, na dva najpopularnija foruma kluba „The Shed Endu“ i „CFCnetu“, vrlo malo pišu o utakmici i većina njih vjeruje u laganu pobjedu njihovih ljubimaca. Zapravo, najveći 'problem' predstavlja im termin utakmice. Naime, kako je London u drugoj vremenskoj zoni, utakmica se igra u 17:45 po lokalnom vremenu te će mnogi zakasniti na početak dvoboja zbog duge vožnje od posla do kuće ili, vjerojatnije, nekog puba.

Većina njih zaziva odmaranje ključnih igrača pred nastavak prvenstvene utrke protiv Fulhama u subotu...

„Očekujem da će Tuchel odmarati Thiaga Silvu, Mendyja i Sterlinga, a bilo bi zanimljivo vidjeti mladog Broju ispred Mounta i Havertza“, govori jedan forumaš, kojem je očito promaknula informacija da albanski napadač Broja nije uopće prijavljen za Ligu prvaka...

Mnogi smatraju kako je ova idealna prilika za Kepu Arrizabalagu među vratnicama umjesto 'jedinice' Mendyja.

Jedan forumaš zaziva oporavljenika Matea Kovačića i novo pojačanje Denisa Zakariju u veznoj liniji, a drugi tvrdi da će partner Jorginhu u sredini biti Ruben Loftus-Cheek.

„Dinamo je momčad iz četvrte jakosne skupine, ako želimo proći dalje moramo ih pobijediti u obje utakmice, u Zagrebu i Londonu. Moramo pobijediti u Zagrebu, a onda i Fulham u prvenstvu kako bismo nastavili s momentumom pred derbi s Liverpoolom“, tvrdi jedan forumaš, a drugi se slaže: 

„Kako bi došli do Lige prvaka morali su proći tri pretkola i to protiv predstavnika Sjeverne Makedonije, Bugarske i Norveške. Čak i s našom lošom igrom posljednjih tjedana, ovo bi trebala biti jednosmjerna utakmica“, na što mu treći odgovara s:

„Da, ali još nisu igrali protiv disfunkcionalne britanske momčadi“.

Među navijačima Chelseaja na forumima su se pronašli i oni koji zazivaju na oprez.

„Dinamo će 19-godišnjeg Martina Baturinu prodati za veliki novac idućeg ljeta. Dinamo je trenutno u formi, Chelsea nije. Ne bi me iznenadilo kada bi Dinamo ostvario pozitivan rezultat“, tvrdi forumaš s nadimkom Kova17 (da nije to Mateo Kovačić glavom i bradom?).

„Moramo početi s najjačom mogućom postavu. Ovo nije vrijeme za odmaranje igrača ili pružanja prilike mladima, osim ako ne vodimo 6:0 deset minuta prije kraja. Za to će biti puno prilike kasnije“, a na posebni oprez poziva forumaš Asvaberg:

Pazite se Dinamo Zagreba! Gledao sam ih protiv Bodo/Glimta. Disciplinirani su, čvrsti, tehnički potkovani, brzi i direktni. Njihovi navijači su fantastični! Moramo biti puno bolji nego u dosadašnjim utakmicama ako želimo do sva tri boda. Tuchel nema drugu opciju nego igrati s najjačom momčadi“.

Na dio njegovog upisa koji govori o navijačima, nadovezao se forumaš CarefreeMuratcan:

„Balkanci su u rangu s Turcima kada je riječ o atmosferi na stadionu. Drago mi je da ćemo se već u prvom kolu riješiti ove utakmice, bilo bi puno gore da na Maksimir moramo doći u zadnjem kolu“.

Sve u svemu, među navijačima Chelseaja ne vlada preveliko zanimanje za ovu utakmicu. Većina ih smatra kako će se Chelsea lagano obračunati s Dinamom, mnogi od njih zazivaju što više rezervnih igrača, no ima i onih koji tvrde – pazite se Dinama, nisu toliko loši kao što mislite!

(7.50) Dinamo (4.40) Chelsea (1.45)

Sada je red na Anti Čačiću i njegovim izabranicama da pokažu kako su u pravu bili oni potonji.

Liga prvaka

Utorak, 6. rujna

Skupina E

Dinamo – Chelsea 18.45

RB Salzburg – Milan 21.00

Skupina F

RB Leipzig – Šahtar 21.00

Celtic – Real Madrid 21.00

Skupina G

B. Dortmund – Copenhagen 18.45

Sevilla – Manchester City 21.00

Skupina H

Benfica – Maccabi Haifa 21.00

Paris SG – Juventus 21.00

Srijeda, 7. rujna

Skupina A

Ajax – Glasgow Rangers 18.45

Napoli – Liverpool 21.00

Skupina B

Club Brugge – B. Leverkusen 21.00

Atletico – Porto 21.00

Skupina C

Barcelona – Viktoria Plzen 21.00

Inter – Bayern 21.00

Skupina D

E. Frankfurt – Sporting 18.45

Tottenham – Marseille 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoChelseaThomas TuchelMateo KovačićLiga prvaka

Ostale Vijesti