Miroslav Lelas/Pixsell
Miroslav Lelas/Pixsell

Čačićev kadar bitno sužen, na klupi u Velikoj Gorici i 16-godišnjak!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 16:06

Dinamov trener ima sve manje dostupnih igrača pa je morao posegnuti i za kadetom Majićem i još nije uspio napuniti klupu

Ante Čačić je za utakmicu u Velikoj Gorici (17 sati) postavio očekivanih udarnih 11, nema tu nikakvih iznenađenja. Marko Bulat zauzeo je poziciju Arijana Ademija, Brunu Petkovića, naravno, mijenja Josip Drmić, dok je umjesto ozlijeđenog Dine Perića,u ulozi partnera Josipu Šutalu, u sastavu Kevin Theophile. Međutim, to ne znači da Dinamov trener nema problema s kadrom, štoviše, sve mu je manje dostupnih igrača na koje ozbiljno računa pa je za ovu priliku odlučio povući iz kadetske momčadi Tonija Majića, još uvijek 16-godišnjaka (napunit će 17 za mjesec dana). To dovoljni govori koliko je Dinamo trenutno 'tanak', pogotovo na napadačkim pozicijama, Majić je, naime, napadač, koji može igrati i na krilu. To što je Čačić pozvao baš njega, govori i o njegovom potencijalu, ali i o tome da u generacijama između Petkovića i Drmića i 16-godišnjeg Majića Dinamo više nema na raspolaganju nijednog napadača.

No, niti Majić nije bio dovoljan da Čačić popuni klupu u Velikoj Gorici, na njoj je samo 10 igrača, umjesto dopuštenih 12, a osim Majića tamo su također mladići Lukanić, Vrbančić i Gurlica, uz njih i seniori Nevistić, Perković, Bočkaj, Moharrami, Menalo i Rukavina, koji je također još 'klinac', ali već standardno uz prvu momčad. Gledajući budućnost, nije to loša situacija za Modre, mladi igrači koji bi trebali idućih godina nositi teret prvotimaca, navikavaju se na seniorski nogomet, što je, u svakom slučaju, pozitivno. Međutim, u kontekstu nastavka sezone (još devet kola i Kup) te priprema za ljeto i napad na Europu, jasno je da je ovaj Dinamov kadar prekratak i da bi Čačić mogao biti u još većim problemima, ako se netko ozlijedi ili će pauzirati zbog kartona. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoToni MajićAnte ČačićHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti