Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Čačić na mjestu gdje je sve počelo, protiv svog najtežeg suparnika (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 01.04.23. | 08:05

Dinamo će, na početku ere bez Ademija, ali sad i bez Petkovića, u Velikoj Gorici pokušati sebe još malo primaknuti naslovu, a domaćine ispadanju

Tu je, prije nešto manje od godinu dana, počeo put Ante Čačića na Dinamovoj klupi. Preuzeo je momčad nakon poraza u Splitu (0:1), nakon samo dva nepotpuna treninga doveo igrače u Veliku Goricu, na neki način, spašavati naslov prvaka. Uspio je izvući startnu pobjedu, iako je Dinamo bio bolji, opasniji, pitanje pobjednika riješio je tek u 86. minuti, strijelac je bio Arijan Ademi. Tih 1:0 za veliko slavlje navijače, koji su se prošlog proljeća vratili na tribine u visokom broju i za malo mirniji tjedan do iduće utakmice. Malotko je tada mislio da će Čačić tako dugo ostati na Dinamovoj klupi, ali rezultati, koji su mu najveći saveznik, dovode ga u Veliku Goricu i godinu dana kasnije. U nešto drukčijoj misiji.

Naime, ovog puta Dinamo dolazi kao vjerojatno, da ne kažemo sigurni, novi prvak. Modri imaju devet bodova više od Hajduka, mnogo ugodniju situaciju nego lani, ali zato više nema Ademija i Čačićev Dinamo ulazi u razdoblje kad treba pronaći nasljednika za svog kapetana, igrača koji ga može zamijeniti, ne samo na terenu. Igrao je u zadnje vrijeme Dinamo bez Ademija, ali sad službeno počinje era bez njega, bez igrača koji je, dakle, lani na tom istom mjestu donio važna tri boda. A nema Dinamo niti drugog junaka iz Velike Gorice, jesenas je tamo pobjedu, u sudačkoj nadoknadi iščeprkao Mislav Oršić, bilo je opet 0:1. Na početku drugog dijela sezone, pak, u Maksimiru - 0:0. U utakmicu za koju će Čačić reći da je njegova momčad odigrala dobro, ali nije uspjela zabiti, dok je dojam većine promatrača bio sasvim suprotan; Dinamo je odigrao neuvjerljivo. No, neovisno o dojmu, brojke pričaju svoju priču, a ona kaže da je Gorica Anti Čačiću najteži suparnik. U dosadašnja tri susreta, dvije pobjede u od 1:0 u zadnjim minutama i taj maksimirski remi, Goričani su tako jedina momčad u HNL-u koju Čačićev Dinamo u ovih godinu dana nije pobijedio s dva i više razlike i kojoj nije nijednom uspio zabiti više od pogotka na utakmici. Barem neka utjeha za Goricu koja se grčevito bori za ostanak, ali i čiji rezultat s Dinamom najavljuju novu, neizvjesnu utakmicu.

"Cijelo vrijeme govorim, da prvenstvo nije još gotovo, dok ne bude tako, nema opuštanja. U igri je još 30 bodova, mi moramo ići u svaku utakmicu odgovorno, s jednom ciljem da osvajamo bodove, kad bude gotovo onda će igrači koji imaju manju minutažu dobiti priliku." najavio je utakmicu Ante Čačić i onda pohvalio suparnika.

"Gorica igra jako dobro, bodovni saldo nije adekvatan prikazanim igrama, ali teško je kad si na dnu biti učinkovit. Sopić? Bio sam mu trener u Lokomotivi, radi se o jako dobrom treneru, vjerujem da će napraviti dobru karijeru.", komentirao je Dinamov trener.

Osim Ademija, Dinamo nema niti Petkovića i Perića, dolazi u Veliku Goricu bez tri svoja standardna igrača. Ako ćemo gledati tu utakmicu otprije godinu dana, prvu Čačićevu u Dinamu, tada je Petković ušao s klupe umjesto Andrića, a u prvih 11 bili su i Lauritsen, Bočkaj, Emreli i Oršić. Promijenio se otad Dinamo, ali cilj je, naravno, ostao isti. Tri boda, makar opet u završnici. Govorio je Čačić i o tome da bi teren trebao biti bolji nego oni u Šibeniku ili Puli, jer, kako kaže, krenula je vegetacija, međutim, pitanje je hoće li to biti tako, s obzirom na jaku kišu. No, nema alibija, nakon poraza na zadnja dva gostovanja, na Šubićevcu i Drosini, Dinamo mora uzeti sva tri boda u Velikoj Gorici.

"Svjesni smo da nam samo osvajanje bodova, i to u nizu, može donijeti spas u HNL-u. Postavit ćemo se tako i protiv Dinama i dati sve od sebe, to je ono što tražim od svoje momčadi, da se na kraju utakmice možemo pogledati u ogledalo.", rekao je Goričin trener Željko Sopić i prisjetio se maksimirskog remija.

"Svaka je utakmica drugačija. Mi smo uzeli taj bod u Maksimiru, ali nismo odigrali neku bajnu utakmicu, igrali smo koliko nam je Dinamo dopustio.", kaže Sopić.

Gorica bi mogla biti jača za Tonija Fruka, koji se vraća nakon teške ozljede, nije igrao još od 26.listopada, nema Sopić većih problema s izostancima i vjeruje, dakako, da njegova momčad i ovog puta može Dinamu napraviti probleme. Ali, dojam ovaj put nije dovoljan, čak niti bod ne bi zadovoljio Goričane, nužno su im potrebne pobjede, ako se još uvijek nadaju ostanku. Vrijeme im neupitno leti, porazom od Dinama, njihovi bi izgledi bili još manji.

MOGUĆI SASTAV GORICE (4-2-3-1)


MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-1-4-1)


Utakmica Gorice i Dinama počinje u 17 sati (MaxSport1). Glavni sudac je Ivan Bebek (Rijeka), pomoćnici su Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Janić (Ilok). VAR sudac je Dario Bel (Osijek), a AVAR Marjan Tomas (Vladislavci).



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaAnte ČačićŽeljko SopićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti