Tomo Ničota
Tomo Ničota

KRAJ Gorica - Dinamo 1:1: Ljubičić probio Goričane, golčina Mitrovića za izjednačenje, Livaković spašavao Dinamo! Tribine traže Čačićev odlazak!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 01.04.23. | 15:33

Dvoboj između Gorice i Dinama počeo je u 17 sati

U17 sati počela je utakmica Gorice i Dinama u 27. kolu HNL-a. Tribine Gradskog stadiona u Velikoj Gorici dobro su popunjene, dominiraju, naravno, Dinamovi navijači, koji su pokupovali sve raspoložive ulaznice za istočnu tribinu (nije cijela bila u prodaji), a ima ih, kao i uvijek, i na glavnoj tribini. Ali, i domaćini imaju, tradicionalno, vjernu podršku svojih pristaša. Naviknuli smo u Velikoj Gorici na loše vremenske uvjete, maglu i kišu u ovom terminu, no, ove subote vrijeme je idealno, teren se čini isto takvim i mogli bismo gledati još jednu zanimljivu utakmicu prvog i zadnjeg na ljestvici.

Ante Čačić nije iznenadio sastavom, krenuo je Dinamo od prve minute s trenutno najboljih 11, ali zato Dinamov trener nema baš previše rješenja na klupi. Tamo se, između ostalih, nalazi i 16-godišnji kadet Toni Majić, kao jedina opcija u napadu. Nema previše iznenađenja niti u domaćoj momčadi, Željko Sopić odlučio se za Kristijana Fućaka u vrhu napada, na vratima je Banić, a Radošević na klupi. Suk i Pršir zamijenili su pozicije, Suk je ofenzivniji. Prije utakmice mala svečanost, Matthew Steenvoorden dobio je na poklon dres s brojem 100 za odigranih 100 utakmica u Goričinim bojama.

Velika šansa za Dinamo! Već u šestoj minuti. Drmić je dobio loptu na 10-ak metara od vrata, bila je to dobra pozicija. Pucao je Drmić, Banić nije mogao ništa, ali je lopta pogodila vratnicu i završila u gol-autu.

Kakav promašaj Bralića! Mitrović je ubacio pred Livakovićeva vrata iz slobodnog udarca, Bralić je bio na lopti, čisti zicer, glavom je pucao pokraj gola. Bilo je to u devetoj minuti.

Raspoložen je Drmić, ali neće ga gol. Sad je u 12. minuti pucao s 15-ak metara, točno u Banića, koji je odbio loptu.

Odlična akcija Dinama i još jedan promašaj Drmića. U 19. minuti Baturina je lucidnio proigrao Ristovskog, koji je ušao u šesnaesterac i centrirao na drugu vratnicu. Malo previsoko za Drmića, koji glavom puca preko gola.

Uzvraća Gorica! Ndockyt je opalio s više od 25 metara, Livaković se morao dobro ispružiti da izbaci loptu u korner.

GOOL! Ali poništen. Lopta se nekako odbila do Fućaka, koji je dobio duel s Theophileom i u padu uspio pucati. Livaković je obio loptu, točno na nogu Mitrovića, koji je zatresao mrežu. No, bilo je zaleđe, pomoćni sudac odmah je reagirao, a VAR potvrdio njegovu odluku. Još je 0:0. Bilo je to u 24. minuti.

Opet je opasno pred Livakovićem! Neugodan je Fućak za Dinamove stopere, ali i nedorečen. Sad je pao u dobroj situaciji, nekako uspio progurati loptu prema vratima, ali Livaković je u velikoj formi. Prvo je kratko odbio do Suka, a onda i njemu skinuo loptu s noge. Prošle su 34 minute.

Ristovski zamalo do svog petog gola! U 39. minuti Ivanušec je odlično proigrao Ristovskog, koji je bio na lijevoj strani šesnaesterca, 10-ak metara od vrata. Loše je pucao, Banić je lako zaustavio udarac. Pucao je Ristovski ponovno, ali daleko od vrata.

KRAJ prvih 45 minuta, u kojemu su i jedni i drugi mogli biti u rezultatskom plusu. Ali, zasad je 0:0.

Počelo je drugo poluvrijeme. Sopić je odmah mijenjao, umjesto Krizmanića u igri je Štiglec, umjesto Suka - Fruk.

Sad nova zamjena. Ozlijedio se Fućak, u igru je u 49. minuti ušao Matavž.

U 50. minuti pucao je Bulat iz slobodnog udarca, Banić je bio spreman.

U prilici je Ljubičić, ali s lijeve strane puca loše, u vanjski dio mreže.

Toni Fruk isprobao je u 55. minuti udarac s 20 metara. Točno u sigurnog Livakovića.

GOOOL! Dinamo vodi. S obje tribine u Velikoj Gorici počelo se oriti 'hoćemo pobjedu' i 'Dinamo Zagreb'. Probudila se publika, probudio se i Dinamo. Drmić je dodao za svog cimera Ljubičića, koji je zatresao mrežu i probio gorički bedem.

Livaković je zasad nesavladiv. Pucao je Fruk, gađao suprotan kut, ali Livaković je, kao i neki dan u Turskoj, obranio taj udarac.

U 71. minuti prva zamjena kod Dinama, Bočkaj umjesto Špikića.

Mijenja Čačić Ristovskog, u igri je Moharrami. Prije nekoliko minuta Ristovski se žalio na bol, valjda nije neka ozbiljnija ozljeda, već predostrožnost. Sopić je napravio petu zamjenu, ušao je Julardžija umjesto Pršira.

BBB-i su u teren pobacali nekoliko baklji, utakmica je nakratko prekinuta.

Susret je nastavljen.

GOOOL! I to kakav! Josip Mitrović s 18 metara s lijeve strane snažno je opalio i precizno pogodio Livakovićeve rašlje! Ovaj put Dinamov vratar nije mogao ništa, bio je to savršen udarac!

Krenuli su domaćini po pobjedu, Mrzljak je bio sam pred Livakovićem, ali opet je sjajni Livi spasio Dinamo.

U 90. minuti u igru je umjesto Drmića ušao 16-godišnji Majić.

Duboko u sudačkoj nadoknadi dobar dio zapadne tribine počeo je skandirati 'Čačiću odlazi!'

KRAJ Dinamovi igrači nagrađeni su zvižducima za ovaj remi.


Gorica - Dinamo 1:1

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Gledatelja: 4084. Gradski. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Janić (Ilok). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Marjan Tomas (Valpovo).

Gorica: Banić - Tomečak, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić (od 46. Štiglec) - Pršir (od 77. Julardžija), Mrzljak - Ndockyt (od 61. Majstorović), Suk (od 46. Fruk), Mitrović - Fućak (od 49. Matavž). Trener: Željko Sopić.

Dinamo: Livaković - Ristovski (od 77. Moharrami), J. Šutalo, Theophile, Ljubičić - Bulat (od 90. Menalo), Mišić - Špikić (od 71. Bočkaj), Baturina, Ivanušec - Drmić (od 90. Majić). Trener: Ante Čačić.

Strijelci: 0:1 - Ljubičić (60., Drmić), 1:1 - Mitrović (86.)

Žuti kartoni: Ljubičić, Čačić (Dinamo).

Crveni kartoni:



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti