Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Čačić: "Zasluženo su nas pobijedili, ali imamo aktivan rezultat, pred punim Maksimirom neće im biti lako"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 23:45

Primili smo gol baš kad smo ih umirili, baš iz situacije na koju smo upozoravali. No, na gostovanju su skromniji, ovaj im je teren bio velika prednost, najvažnije je da smo ostali živi, rekao je Dinamov trener

Ante Čačić doživio je svoj prvi poraz na klupi Dinama. Nije drama, ali nije bilo na trenutke niti ugodno na sjeveru Norveške.

"Ne volim gubiti, ali ovo je prvo poluvrijeme, Bodo ide zasluženo s prednošću u Zagreb. Ovo je aktivan rezultat, bit ćemo favoriti u Maksimiru. Moram pohvaliti domaćine, odigrali su dobru utakmicu, ali imali smo i mi jako dobrih dionica, imali smo i prilike. Ali, gledajući 90 minuta, zasluženo su nas pobijedili.", rekao je Ante Čačić, analizirajući primljeni gol

"Primili smo gol baš kad smo ih umirili, baš iz situacije na koje smo upozoravali, ali ipak nam ova utakmica daje mi nadu da možemo biti bolji u uzvratu. Domaćini su bili goropadni, imali su 1:0, a li moglo je završiti drugačije. Analizirat ćemo ovu utakmicu i dobro se pripremiti. Na gostovanju su skromniji, ovaj teren im je velika prednost, najvažnije je da smo ostali živi, hendikep je treći karton Mišića. Nadam se da ćemo zadovoljiti pun Maksimir"

Odgoda utakmice s Osijekom nije dolazila u obzir?

"Ne. Imamo četiri dana do te utakmice pa još četiri do uzvrata s Bodom, sasvim dovoljno."

Još je jednom ponovio da je ovo tek prvo poluvrijeme.

"Čestitam im na zasluženoj pobjedi, bili su za nijansu bolji. Kažem, ovo je prvo poluvrijeme, čeka nas uzvat, držim da je ovo vrlo aktivan rezultat. Bit će neizvjesna utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da budemo bolji i prođemo u Ligu prvaka."

Norvežani su pretrčali 11 kilometara više od Dinama?

"To je podatak koji govori da su bili više na lopti, agresivniji i dominirali i zbog toga je rezultat takav, imali su i više prilika. Zasluženo su dobili, ali ništa nije gotovo. Naravno da je i teren odigrao ulogu, oni su bili prilagođeniji na umjetnu travu, ali tako će u Maksimiru nama biti prednost pun stadion i prirodna trava. Neće im biti lako", zaključio je Čačić.

Liga prvaka, doigravanje

Utorak, 16. kolovoza

Bodø/Glimt – Dinamo      1:0

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven     2:2

Kopenhagen – Trabzonspor      2:1

* uzvrati su u srijedu 24. kolovoza

Srijeda, 17. kolovoza:

Qarabaq - Viktoria Plzen 18.45

Dinamo Kijev – Benfica   21.00

Maccabi Haifa - Crvena zvezda 21.00

* uzvrati su u utorak 23. kolovoza

**Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.


 


Tagovi

GNK DinamoBodo/GlimtAnte Čačić

Ostale Vijesti