REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Bundesligaška drama: Freiburg prvo šokirao Borussiju Dortmund pa prosuo bodove u završnici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.08.22. | 22:20

Tek deveti pokušaj Borussije i treći unutar okvira donijeli su izjednačenje gostima. U 77 minuti strijelac je bio Jamie Bynoe-Gittens

Freiburg i Borussia Dortmund su otvorili 2. kolo Bundeslige. Na domaćem terenu, Freiburg je iznenadio Borussiju početnim vodstvom, ali su na kraju Žuto-crni uspjeli preokrenuti za konačnih 3:1 i tako uzeti sva tri boda na neugodnom gostovanju koje se umalo pretvorilo u noćnu moru.

Najbolje trenutke pogledajte OVDJE.

Gol je domaću momčad zabio glavom Michael Gregoritsch na Ginterovu asistenciju u 35. minuti susreta.

U drugi dio su gosti ušli s izmjenama kako bi promijenili situaciju, ali su nakon prve dvije zamjene samo zaradili nove žute kartone. Baš kao i u današnjem HNL susretu, gosti su imali loptu većinom u svojim nogama, ali to nisu znali iskoristiti. Posjed je bio na strani BVB-a čak 62 posto, ali je i dalje Freiburg povlačio glavne poteze. Radili su pametne prekršaje, a od 13, čak šest pokušaja uputili unutar okvira gola.

Tek deveti pokušaj Borussije i treći unutar okvira donijeli su izjednačenje gostima. U 77 minuti strijelac je bio Jamie Bynoe-Gittens. Bio je to udarac s velike udaljenosti, a golman domaćih se nije najbolje snašao te mu se lopta čudno odbila od ruke i završila u mreži. Na žalost po domaću momčad, bila je to najava 'teškog' preokreta i osvete. U 84. minuti zabio je Maukoko, a nakon njega se u 88. među strijelce upisao i Marius Wolf za 3:1, omogućivši tako Borussiji da se u svoj Dortmund vrati s punim plijenom, a na neko će vrijeme zasjesti i na vrh bundesligaške tablice.

Freiburg je bio težak zalogaj prošlosezonskom njemačkom viceprvaku, a već sutra nas čekaju nova uzbuđenja u čak šest bundesligaških susreta koje možete pogledati tama do početka najvećeg hrvatskog derbija koji počinje na Maksimiru u 21.05!

Bundesliga, 2. kolo

Petak 12. kolovoza

SC Freiburg - Borussia Dortmund, 1:3

Subota, 13. kolovoza

RB Leipzig - 1. FC Köln, 15.30

Bayer 04 Leverkusen - Augsburg, 15.30

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt, 15.30

Werder Bremen - VfB Stuttgart, 15.30

1899 Hoffenheim - VfL Bochum, 15.30

FC Schalke 04 - Borussia M'gladbach, 18.30

Nedjelja, 14. kolovoza

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin, 15.30

Bayern München - VfL Wolfsburg, 17.30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

BundesligaFreiburgBorussia Dortmund

Ostale Vijesti