Brojevi ne lažu: Kvalifikacije za Katar mogle bi biti najefikasnija “kampanja” Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 08:11

Zabijemo li na Poljudu dvaput, imat ćemo novi rekord

Iako su nas neke utakmice natjerale da posumnjamo kako će Hrvatska bez doigravanja osigurati Mundijal, Dalić boysi su nas počastili s visokom 7:1 pobjedom protiv Malte na stadionu Ta'Qalli i usput nas doveli u šansu da zatvorimo ciklus s najboljim napadačkim učinkom otkako je samostalnosti.

Naime, Vatreni su trenutno na 20 postignutih zgoditaka iz devet odigranih kola. Zabiju li jedanput danas na Poljudu na odlučujućoj i posljednjoj prepreci, izjednačit će se sa dosadašnjim rekorderima, generaciji iz 2006. godine. Izabrana vrsta pokojnog Cice Kranjčara u toj je kampanji također odigrala deset utakmica i postigla sveukupno 21 pogodak. Skupina 8 je spojila Vatrene zajedno sa Švedskom, Bugarskom, Mađarskom, Islandom i Maltom.

Hrvatska je osvojila 24 boda, što će svakako biti više od našeg dosadašnjeg skora (eventualna pobjeda protiv Rusije bi nas odvela na 23 boda). Za razliku od Malte otprije nekoliko dana, utakmicu protiv otočana iz tog ciklusa nećemo pamtiti po dobrome jer smo odigrali mršavih 1:1. Najveću pobjedu smo upisali protiv Islanda na Maksimiru slavivši rezultatom 4:0

Spomenimo i kako se ovi podaci odnose samo na kvalifikacijske cikluse za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Europske kvalifikacije za EURO 2008. godine, kada nas je do Austrije i Švicarske vodio Slaven Bilić, donio je pucačku rapsodiju. Zabili smo 24 pogotka u 12 odigranih kola, naši golgeteri Eduardo da Silva i Mladen Petrić visoko su kotirali na listi najboljih strijelaca. Dudu je zauzeo drugu poziciju s 10 pogodaka u mreži, dok je Petrić bio peti sa osam.

Kad smo već kod strijelaca spomenimo da nas u ovom ciklusu po golovima predvode Ivan Perišić i Mario Pašalić. Daleko su od vrha s tri upisana gola, prvi je golgeter Barcelone Memphis Depay koji je u devet utakmica upisao 11 pogodaka.

Napomenimo još jednom, posljednja i odlučujuća utakmica Hrvatske za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru je na rasporedu danas od 15 sati na stadionu Poljud. Split je spreman, Vatrenima treba pobjeda i slavlje može početi.


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HrvatskaSlaven BilićZlatko KranjčarEduardo da Silva

Ostale Vijesti