Jacek Szydlowski/Forum
Jacek Szydlowski/Forum

Borna Sosa vraća Daliću na povjerenju s kamatama!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 08:00

Gledajući ukupnu sliku onoga što je reprezentacija napravila u listopadskoj akciji - Borna Sosa bio je najbolji igrač Vatrenih

Pomalo u sjeni povratka Poljske u utakmicu, isključenja Livakovića i izlaska na scenu dvojca Sučić - Baturina ostala je priča o Borni Sosi. A gledajući dvoboje sa Škotskom u Zagrebu i Poljskom u Varšavi, najbolji dojam ostavio je upravo Sosa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lijevi bek Torina u Zagrebu je bio među najboljima. Odradio je svoje primarne zadatke po lijevoj strani, solidan broj ubačaja isporučio je u kazneni prostor suparnika a dva puta je i zaprijetio od čega je nakon drugog pokušaja u nastavku akcija Kramarić zabio pobjednički gol vrijedan tri boda.

U Varšavi je čuvao svoju stranu koja je izgledala puno bolja nego ona desna, a volej s kojim je razmontirao Bulku jedan je od ljepših golova Hrvatske u posljednje vrijeme. Sosa zabija rijetko za reprezentaciju jer u 25 nastupa ovo mu je drugi gol (prvi je dao Danskoj u Maksimiru prije dvije godine u Ligi nacija), ali kada to učini - onda je u pravilu gol koji se danima vrti po raznim ekranima. Jednostavno - sjela je!

Sosa je ovo ljeto napustio Amsterdam gdje njegova kvaliteta nije bila valorizirana na pravedan način. Više od onoga što je hrvatski reprezentativac pokazivao na travnjaku zamjerao mu se dolazak u Ajax u periodu Svena Mislintata koji je ispraćen iz Amsterdama uz “pratnju policije”. Iako Sosa nit luk jeo, nit’ mirisao - činjenica da je etiketiran kao Mislintatova akvizicija bila je dovoljna da ga se olako odreknu. Na njegovo zadovoljstvo, rekli bismo, jer se preporodio u Serie A. U Torinu igra redovito (tek je posljednji nastup protiv Intera gledao s klupe) i to relativno dobro a promjenom sustava igre u reprezentaciji dobio je ulogu i priliku koju je iskoristio na najbolji mogući način.

U sve četiri utakmice Lige nacija Sosa je imao punu minutažu a na povjerenje izbornika zahvalio se dvije asistencije i pogotkom u utorak na Narodowy stadionu u Varšavi. I jasnom porukom da je u novom sustavu riješena pozicija tog lijevog wing-backa! Doduše, na toj strani određena prava polaže i Perišić, ali jasno je i Daliću da ono što je dobro ne valja mijenjati.

Na Borni Sosi je samo da nastavi putem kojim je krenuo dolaskom u Torino jer njegova igra u dresu reprezentacije sugerira kako je konačno stekao povjerenje (samopouzdanje kod njega ionako nikada nije upitno) u okružju Vatrenih a to izborniku vraća, eto, s kamatama...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Borna SosaVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaZlatko DalićHNS

Ostale Vijesti