Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Bjelica sad nema pravo na luksuz, a Varaždin je opet 'mina'. Kulenović prvi put nakon Rujevice!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 08:00

Najbolji Dinamov stijelac od zadnje reprezentativne stanke samo je jedno bio starter, u Kupu protiv Banjola. Bjelica poručuje da ga iznimno cijeni, Varaždin je prilika da to i vidimo

Nije tajna da su Dinamu najteže HNL utakmice, one poslije europskog 'pražnjenja'. Poslije Bakua i ulaska u Ligu prvaka, odigrali su Modri skromnu utakmicu na Rujevici, gdje nisu uspjeli svladati 'ukomiranu' Rijeku (1-1), a nakon onih 9-2 u Münchenu, slijedio je još teži nokaut u Koprivnici (4-1). Nenad Bjelica nakon Monaca dovodi momčad u Varaždin, svjestan da nema luksuz nastaviti taj ritam, da ovog puta nakon dobre europske utakmice, mora stići i sigurna HNL pobjeda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je u samo nekoliko dana uspio trgnuti momčad, svladati Lokomotivu i osvojiti bod u Ligi prvaka uz vrlo dobru predstavu njegove momčadi, Bjelica nema vremena za lovorike i čestitke. Nema pravo na posrtaj, kao 2019., kad je nakon velike (4-0) pobjede nad Atalantom, pokleknuo baš u Varaždinu (1-0). U jeku euforije, koja je zahvatila Maksimir nakon Atalante, Bjelica je upozoravao da bi Varaždin mogao biti neugodno gostovanje, ali malotko ga je slušao. On je, pak, tada promijenio gotovo čitavu momčad, nije pogodio, Dinamo je odigrao slabu partiju, izgubio i prepustio vrh Hajduku, Splićani su nakon te utakmice imali tri boda više uz utakmicu više. I u Maksimiru se, bez obzira na sjajan europski rezultat samo tri dana ranije, upalio manji alarm, a Bjelica bio ljutit na igrače i najavio da neki više neće tako brzo dobiti novu priliku. Iako, kad danas čitate ta imena: Zagorac - Pinto, Theophile, Perić, Moubandje - Gojak - Hajrović, Majer, Ivanušec, Atiemwen - Gavranović, to ne zvuči nimalo loše. No, eksperiment nije upalio, Varaždinci su iskoristili Dinamov 'lako ćemo' i uzeli tri boda.

"Imamo nekoliko igrača, koji su upitni za utakmicu, a šansu će vjerojatno dobiti i igrači, koji su dosad manje igrali. I vjerujem da će odraditi dobru utakmicu. Varaždin je jako dobar, to je momčad koja je primila najmanje golova osim Rijeke ove sezone i ne čeka nas lagan posao. Ali, vjerujem da će moji igrači odraditi ono što se od njih traži i da će doći do pobjede.", kazao je Bjelica u najavi nedjeljnog dvoboja. Ne zna se, naravno, kako će izgledati startnih 11 i kakav mu je točan plan za Varaždin, no, izvjesno je da će od prve minute startati Sandro Kulenović. Nije još kod Bjelice dobio pravu šansu, tek šest minuta protiv Lokomotive, s Monacom nije ulazio u igru, a ako izuzmemo Kup u Banjolama, gdje je igrao od prve minute i bio strijelac, Kulenović će biti dio udarne momčadi prvi put nakon Rujevice 1.rujna. Tada je reprezentativnu stanku dočekao sa sedam golova u sezoni i s nadom da bi već u listopadu, nastavi li tako, mogao doći barem na širi popis izbornika Zlatka Dalića. Međutim, otad je potpuno pao u drugi plan. prvo kod Jakirovića, a onda i u te prve dvije Bjeličine utakmice.

"Kulenović zna koliko ga ja cijenim. On je i došao u Dinamo i debitirao u mojem prošlom mandatu, a često smo bili u kontaktu i dok nisam bio u Dinamu. Sretan sam što ga imam u Dinamu, ako se ne varam, on je najbolji hrvatski strijelac u kalendarskog 2024.godini. S njim ozbiljno računam.", poručio je Dinamov trener, otkrivši da od Kulenovića u Varaždinu očekuje da se vrati u formu. Mijenjat će, dakle, Bjelica neke igrače, puno je onih, koji očekuju i zaslužuju minutažu, a opet, ne smije kao spomenute 2019. sasvim zarotirati momčad. Intrigira ta situacija s Pjacom. Nije u dvije utakmice Bjelica na njega puno računao (ušao protiv Lokomotive, protiv Monaca odsjedio na klupi), a onda se Pjaca požalio na kvadriceps. Propustit će, po svemu sudeći, Varaždin, ali bi se u ponedjeljak trebao javiti izborniku Daliću i staviti na raspolaganju reprezentaciji!

"Nismo htjeli riskirati protiv Monaca, zato nije igrao.", objasnio je Bjelica. A Pjaca je, znači, u toj utakmici bio u zapisniku, a ne među ozlijeđenima, odradio je trening prije utakmice sasvim normalno. No, eto, u Varaždinu vjerojatno neće zaigrati!

S druge strane, Varaždinci se pripremaju za veliki skalp. Nikola Šafarić, očito, radi dobar posao, Varaždin je postao čvrsta momčad, teško prima golove, a štošta može ponuditi i u napadu. Četvrto mjesto HNL-a uoči utakmice s Dinamom, sve je to sasvim dobar temelj za nadu.

"Očekujem goropadni Dinamo, jer, kao što je i njihov trener najavio, kod njih nema razlike je li u pitanju utakmica Kupa, prvenstva ili Lige prvaka, oni na svakom susretu idu na tri boda i tako će se vjerojatno postaviti i kod nas, ali mi isto tako želimo nastaviti domaći niz dobrih rezultata, ostaviti dobar dojam i pokušati osvojiti bodove protiv njih.”, rekao je Šafarić, u čijoj momčadi nema bitnijih izostanaka. S nadom da može zaskočiti Modre kao Slaven Belupo prije dva tjedna, Varaždinci će, ne sumnjamo, bacati se na glavu. Ne izgubiti od Dinama, bila bi to za njih sjajna završnica prvog kruga HNL-a.

MOGUĆI SASTAV VARAŽDINA:

Zelenika - Maglica, Nekić, Ba, Boršić - Belcar, Marina - Mitrovski, Mamić, Šego - Dabro. Trener: Nikola Šafarić.

MOGUĆI SASTAV DINAMA:

Nevistić - Ristovski, Bernauer, Torrente, Ogiwara - Rog, Sučić, Baturina - Cordoba, Kulenović, Hoxha. Trener: Nenad Bjelica.

Utakmica u Varaždinu počinje u 16 sati. Glavni sudac je Duje Strukan (Split), pomoćnici su Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dominik Benković (Zaprešić). VAR sudac je Dario Bel (Osijek), a AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).



Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHrvatska nogometna ligaNenad BjelicaNikola Šafarić

Ostale Vijesti