REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Barca ga želi platiti 35 milijuna eura, a u srijedu napada - Nevistića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 13:00

Barcelona u njemu vidi nasljednika Lewandowskog

Barcelona je navodno zainteresirana za potpisivanje Karima Konatea (20), igrača koji trenutno igra za skorašnjeg Dinamova protivnika u Ligi prvaka - RB Salzburg, javljaju strani mediji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Budući da Robert Lewandowski sada ima 36 godina, nije tajna da klub aktivno traži dugoročnu zamjenu koja ne samo da može nadopuniti Lewandowskog, već i potencijalno preuzeti ulogu strijelca u godinama koje dolaze. Dok im je Erling Haaland veliki san za koji ne znaju hoće li se ostvariti, Konate se pojavio kao idealan kandidat za ovu ključnu poziciju. Mladi napadač može se pohvaliti impresivnim brojem golova (pet golova u devet utakmica ove sezone), što ga čini izvanrednom perspektivom za katalonski klub.

Unatoč relativno mladim godinama, već je skupio značajno iskustvo, trenutno je procijenjen na 25 milijuna eura, RB Salzburg navodno traži naknadu od otprilike 35 milijuna eura. Ova cijena odražava ne samo njegov potencijal već i sve veći interes nekoliko istaknutih klubova u Premier ligi za njega. To bi moglo natjerati Barcelonu da djeluje brzo. Dovođenje Konatea ne bi samo omogućilo besprijekornu tranziciju na poziciji napadača, već bi osiguralo i da klub ostane konkurentan u nadolazećim godinama, tako da bi se naknada za Bjelokošćanina Barci mogla lako isplatiti.

No, prije nego li eventualno preseli u Kataloniju, u Austriji će prvo dočekati hrvatskog prvaka - Dinamo. On na noge Salzburgu dolazi u srijedu (21h, Arenasport) u sklopu 3. kola Lige prvaka, a domaćini su puni samopouzdanja nakon što su uspjeli prebroditi krizu pobjedom u posljednjem odigranom kolu domaćeg prvenstva u kojemu su stigli do 2-1 pobjede preokretom u finišu susreta, kojega je započeo upravo Konate. U srijedu će, dakle, on biti najveća prijetnja i Ivanu Nevistiću koji se vraća na gol nakon problema s leđima u iznimno bitnoj utakmici za Modre jer, koliko god ih je posljenja utakmica podigla 'iz mrtvih', Salzburg je ove sezone i dalje u momentumu koji Dinamo može iskoristiti. Naravno, uz daleko bolju igru od one koju su pokazali Bjeličini momci na Aldo Drosini. (eg)



Tagovi

BarcelonaRed Bull SalzburgSalzburgLiga prvakaGNK Dinamotransfertransfer blog

Ostale Vijesti