Reuters
Reuters

Argentina u utorak ne može računati na dva beka, pitanje je hoće li igrati s četvoricom ili trojicom u liniji (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.12.22. | 11:55

Braniči Seville zaradili su drugi žuti karton na dvoboju protiv Nizozemske te će propustiti polufinalni dvoboj s Hrvatskom.

Na dvoboju između Hrvatske i Brazila, požutjela su samo dva Vatrena, Marcelo Brozović i Bruno Petković. Srećom, obojici je to bio prvi karton na turniru te će, osim u slučaju crvenog kartona protiv Argentine, sigurno biti dostupni i za utakmice za medalje budući da se nakon četvrtfinala svi žuti kartoni brišu.

Tu sreću, ipak, nisu imala dva argentinska igrača. Španjolski sudac Antonio Mateu Lahoz sinoć je imao iznimno težak zadatak na dvoboju između Argentine i Nizozemske. Na kraju je podijelio 18 žutih kartona, osam igračima Nizozemske od kojih Denzelu Dumfriesu dva. Zatim, osam igračima Argentine te po jedan Lionelu Scaloniju i pomoćniku mu Walteru Samuelu.

A za Hrvatsku je najbitnija vijest da je u 43. minuti požutio standardni lijevi bek Marcos Acuna, a u 109. i Gonzalo Montiel, rezervni desni bek koji je tri minute ranije zamijenio Manuela Molinu.

Dva beka Seville tako neće biti na raspolaganju Scaloniju za dvoboj protiv Vatrenih budući da im je to bio drugi žuti karton na turniru. Dok će na desnoj strani obrane startati Molina, na lijevoj će, umjesto Acune, krenuti Nicolas Tagliafico, lijevi bek Ajaxa koji je bio standardni prvotimac Argentine na prošlom prvenstvu, uključujući i u dvoboju kojeg je Hrvatska pobijedila s 3:0. Tagliafico je krenuo u udarnoj postavi Argentine i protiv Saudijske Arabije (1:2), no u drugom kolu protiv Meksika u početnu postavu ušao je Acuna i osigurao svoje mjesto u udarnih 11.

Scaloni je u grupi i protiv Australije u osmini finala igrao u formaciji 4-3-3.

U obrani je rotirao bekove, a na stoperskim pozicijama igrali su Cristian Romero i Nicolas Otamendi, osim protiv Meksika kada je umjesto Romera startao stoper Manchester Uniteda Lisandro Lopez.

Protiv Saudijske Arabije u vezi je od prve minute zaigrao trojac Leandro Paredes - Rodrigo De Paul - Angel Di Maria. Protiv Meksika u prvih 11 uskočili su Alexis Mc Allister i Guido Rodriguez, s time da je Di Marija pomaknut bliže golu. Protiv Poljske i Australije su De Paul i Mac Allister ostali na 'osmicama', a poziciju šestice ovaj je put preuzeo Enzo Fernandez koji je u prva dva kola ulazio s klupe za pričuve.

Što se pak napadača tiče, partner Messiju u prvoj utakmici (Saudijska Arabija) bili su Lautaro Martinez i Papu Gomez, u drugoj (Meksiko) Martinez i Di Maria, protiv Poljske Di Maria i Julian Alvarez, a Australije Alvarez i Papu Gomez.

No, za dvoboj protiv Nizozemske, Scaloni se odlučio 'zrcaliti' nizozemsku 3-5-2 formaciju.

Lisandro Martinez ubačen je kao sredšnji stoper, Molina i Acuna igrali su wing-backove, a veza je bila kao i protiv Poljske i Australije sastavljena od trojca Mac Allister, Fernandez, De Paul. Partner Messiju u napadu bio je Julian Alvarez.

S obzirom na to da Hrvatska igra 4-3-3, vjerojatnije je da će se Scaloni odlučiti za istovjetnu postavu, a ostavlja se pitanje tko će igrati 'šesticu', najvjerojatniji Fernandez, a mogu krenuti i Paredes ili Rodriguez. Također, vidjet ćemo tko će biti centralna špica (Alvarez je u blagoj prednosti pred Lautarom Martinezom), a tko će biti treći napadač, Di Maria ili Papu Gomez.

Mogući sastavi Argentine za Hrvatsku:



Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti