Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Antonio Sekulić za Germanijak: "Nadam se da ovoj publici nismo ostali dužni, porazu unatoč. Nakon ovakve utakmice ne bih komentirao suđenje"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 21:06

Nakon šokantnog poraza od Francuske porazgovarali smo sa strijelcem jedinog hrvatskog pogotka, Antonijom Sekulićem.

Hrvatska ponovno nije uspjela svladati Francusku. Unatoč dobroj igri, posebno u prvom poluvremenu, Futsal Les Blues u nastavku je stigao do preokreta i na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2024. Hrvatska sada lovi drugo mjesto u kvalifikacijama koje bi joj donijelo playoff za Uzbekistan.

Futsal vatreni odlično su otvorili utakmicu i poveli već u trećoj minuti nakon udarca Olmissumovog pivota Antonija Sekulića koji nam je dao izjavu nakon utakmice...

"Dojmovi su mi podijeljeni. Iznimno sam sretan jer nas je publika došla podržati u ovako velikom broju. Gurali su nas kroz cijelu utakmicu, pozdravili svaki naš dobar potez i akciju. Mi smo se bacali na glavu, bili smo jako borbeni i nadam se da im nismo ostali dužni, barem što se tog segmenta našeg pristupa tiče. Poveli smo u pravom trenutku, kao što smo i priželjkivali. Francuza u prvom poluvremenu nije bilo nigdje. Morali smo zabiti taj drugi gol i prelomiti utakmicu. Nije išlo. Francuzi su nam iz svojeg najjačeg oružja, kontranapada, uspjeli zabiti gol", rekao nam je stasiti Slavonac.

U Domu sportova II okupilo se 3.000 tisuće gledatelja koji su cijelu utakmicu bodrili Futsal Vatrene. No, publika je bila i revoltirana suđenjem, budući da su Francuzi posljednjih 10 minuta dvoboja bili na rubu šestog prekršaja koji bi Hrvatskoj donio deseterac...

"Ne bih htio nakon ovakve utakmice govoriti o suđenju. Mislim da nije potrebno, Žao mi je što nismo uspjeli barem nekako izboriti taj šesti faul. Bilo je na rubu u nekoliko navrata. Ali eto, nismo uspjeli".

Pred Hrvatskom su dvoboji protiv Njemačke u Slavonskom Brodu i Slovačke u gostima. Obje utakmice igraju se u prosincu.

"Zahvalio bih i čestitao svojim dečkima na ovoj predstavi. Ako budemo igrali na ovaj način do kraja kvalifikacija sigurno ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo. S ovim pristupom sam siguran da ćemo biti u Uzbekistanu. Idemo utakmicu po utakmicu. Uz ovakav pristup siguran sam da ćemo igrati Svjetsko prvenstvo".



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalAntonio Sekulićfrancuska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti