REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Ancelotti o Modriću, Nachu i Lucasu: “Oni znaju što žele, a mi ćemo poštivati njihovu odluku”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 08:04

Trener Reala obratio se medijima nakon 0-0 protiv Betisa

Trener nogometaša Real Madrida Carlo Ancelotti rekao je u subotu navečer da još čeka odluku Luke Modrića o njegovom ostanku u Real Madridu.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Modrić, 38-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije, kojem ugovor istječe 30. lipnja, prošle srijede se sastao s predsjednikom Florentinom Perezom, dali su si ruke oko novog jednogodišnjeg ugovora, pod novim uvjetima, no sve dogovoreno još treba staviti 'na papir', pa će onda biti javno obznanjena. Zna se red i hijerarhija u Real Madridu, a pogotovo je zna i poštuje "vojnik kluba" Carlo Ancelotti.

"Očekujemo Lukinu odluku", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon utakmice Real Madrida i Betisa koja je završila 0-0.

Trener je dodao da očekuje i odluke braniča Nache Fernandeza (vjerojatno odlazi, Modriću prepušta traku) i krilnog Lucasa Vazqueza (vjerojatno ostaje) kojima također ugovori istječu istim datumom.

Upitan je li toj trojici igrača dao kakav savjet, Ancelotti je odgovorio da nije.

"Nisu ga niti tražili. Oni nisu moji sinovi", rekao je. "Oni točno znaju što žele napraviti, a mi ćemo poštovati te odluke", dodao je.

Luka Modrić, najstariji igrač u svlačionici, u ranijim je javnim istupima ponavljao da bi htio ostati u Real Madridu za koji igra od 2012. godine i s kojim je osvojio 25 trofeja. Obitelj mu se tu skrasila, s njom se prvo posavjetovao. Ancelotti, pak, provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi, a španjolski mediji su izvijestili da je Kraljevski klub Modriću ponudio novi ugovor s manjom plaćom i ulogu u kojoj će manje igrati.

U subotu se, pak, na Santiago Bernabeu oprostio od navijača 34-godišnji veznjak Toni Kroos. Nijemac, kojem ugovor također istječe 30. lipnja, što je nepotrebno isticati, odlučio je da će se ovo ljeto oprostiti od profesionalnog igranja nogometa. Za Real Madrid će posljednji put nastupiti 1. lipnja u Londonu za tjedan dana u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Kraljevski klub je ove sezone već osvojio španjolsko prvenstvo i Superkup.


(Hina, G)


Tagovi

Luka ModrićCarlo AncelottiReal Madrid

Ostale Vijesti