Pixsell
Pixsell

2. kolo HMNL-a: Svebiokovski derbi, Dinamo dočekuje Torcidu, povratnik u elitu kod viceprvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 09:00

U petak i subotu odigrat će se drugo kolo HMNL-a.

Nakon što su u prvom kolu četiri favorita ostvarili pobjede, a Vrgorac i Uspinjača remizirali u uzbudljivoj utakmici u Vrgorcu, pred nama je drugo kolo HMNL-a u kojoj će se, kako stvari stoje, i ove sezone nekoliko klubova boriti za naslov.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najveći derbi odigrat će se podno Biokova. Dva velika regionalna rivala, Novo Vrijeme i Vrgorac, ostvarili su suprotan učinak na otvaranju prvenstva. Dok je Vrgorac, rekli smo, izgubio dva boda od povratnika u HMNL Uspinjače Gimke, Novo Vrijeme je s 4-2 slavilo u Osijeku koji je Makarane prilično namučio u toj utakmici, ali i prošlosezonskom prvenstvu u kojem su se ove dvije momčadi susrele u četvrtfinalu. Novo Vrijeme dvoboj protiv Vrgorca dočekuje kao favorit, posebno jer je Vrgorac posljednji put Novo Vrijeme svladao u veljači 2021., a posljednju pobjedu u Makarskoj ostvarili su prije gotovio tri godine. Prošle sezone obje utakmice završile su podjelom bodova, a sezonu ranije, kao i u četvrtfinalu 2021. slavili su Bijelo-ljubičasti.

U izravnom prijenosu na Max Sportu u petak se igra utakmica između Futsal Pule i Squarea. Obje momčadi upisale su uvjerljive pobjede u prvom kolu, Pula je sa 7-4 slavila kod Torcide, a Square je na domaćem parketu s 4-0 nadvisio Crnicu. U šest dosadašnjih dvoboja, Pula je upisala tri pobjede, Square dvije, a jedna utakmica, prošlosezonska u Dubrovniku završila je rezultatom 1-1. Square je pak slavio u dvorani Mate Parlov. Obje momčadi dosta su promijenile roster u odnosu na prošlu sezonu, kao i stručni stožer.

U subotu su na rasporedu tri utakmice, od kojih je najzvučnija svakako ona između Futsal Dinama i Torcide. Iako Plavi u ovaj dvoboj ulaze kao veliki favoriti, ako aktualni prvaci i osvajači Superkupa, a Torcida se nije baš iskazala u prvom kolu protiv Futsal Pule, ova utakmica će izazvati veći interes javnosti jer je zadnji put na ovom dvoboju u Domu sportova II (3-0 za Futsal Dinamo) zamalo izbjegnut incident nakon što je predsjednik Torcide Marko Grubić 'Kula' pokušao isprovocirati Bad Blue Boyse.

Također, utakmica između Futsal Dinama i Torcide igra se u subotu, dan prije Derbija koji se dan kasnije igra na Poljudu te se može očekivati da će Dinamovi navijači zbog nogometnog derbija biti dodatno motivirani u nastojanju da oba Dinama za vikend svladaju svoje rivale

Viceprvak Olmissum u subotu dočekuje Uspinjaču Gimku koja se nakon 'pakla Vrgorca' nada preživjeti još jedno gostovanje na otvaranju povratničke sezone u eliti. Olmissum je upisao poraz u posljednjih šest utakmica, od čega čak pet od Futsal Dinama i jednu protiv Futsal Pule u utakmici za treće mjesto u Superkupu. Što se tiče prvenstvenih susreta između Olmissuma i Uspinjače, Omišani su slavili u sva četiri prethodna dvoboja, od čega u posljednja dva sa 6-0 i 3-0.

Posljednja utakmica kola igra se u Šibeniku između Crnice i Osijeka, odnosno dvije momčadi koje su upisale poraze u prvom kolu i od kojih se očekuje da se bore za doigravanje, odnosno ostanak. Momčad koja izgubi ovaj dvoboj naći će se u dosta teškom položaju na samom otvaranju sezone... (nr)



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK TorcidaFutsalfutsal1. HMNLHMNL

Ostale Vijesti