Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL
Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL

Zubac: "Shvatili smo da možemo igrati sa svima"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 20:59

Centar LA Clippersa vodio je veliku borbu s Giannisom pod košem

Nije bilo lako Ivici Zupcu na današnjoj utakmici. Za razliku od Giannisa koji je imao pozamašnu zaštitu sudaca, član LA Clippersa je dobivao poštene batine pod košem.

„Ušli smo dobro pa je uslijedio je pad do kraja prvog dijela. U drugom dijelu smo se dignuli i pokazali karakter, najviše smo sebi pokazali da možemo protiv svih. Ostali smo kratki, ali sada znamo neke stvari”.

Iako je utakmica protiv Grka bila poprilično naporna, Zubac ističe kako to ne smije utjecati na prezentaciju protiv Britanaca sutra.

„Znamo da će biti teško protiv Britanaca, bila je velika energetska potrošnja danas, ali za ovo se spremamo zadnjih mjesec dana. Sad da dođemo sutra i kažemo da smo umorni ispalo bi smiješno. Idemo od starta maksimalno po pobjedu”.

Igrao je naš centar i dosta dobru obranu na Giannisu, dok je kasnije morao trpjeti batine i od puno nižeg Agravanisa.

„Mislim da Giannis brane cijeli život tako da mu se oduzme prodor i ostavi šut. Dobar posao smo odradili na njemu, ali smo bili toliko fokusirani na njemu da smo se opustili oko drugih igrača. Imali su dosta otvorenih šuteva, Dorsey pogotovo, Sloukas i tu je trebalo bolju obranu odigrati. Agravanis? Nezgodno je jer na njemu teško postaviti blok i teško se izboriti dolje za poziciju. Protiv takvih igrača moramo pronalaziti bolja rješenja i više igrati pick and roll da dođe do preuzimanja da se ih tu napadnemo i to smo dobro radili u drugom dijelu. Način na koji moramo igrati je baš taj iz drugog dijela”.



Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Ivica Zubac

Ostale Vijesti