Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Mulaomerović: "Potrošili smo se dosta energetski, ali kada dođeš u priliku pobijediti Grčku onda to moraš pokušati napraviti"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.09.22. | 20:41

Hrvatska sutra već u 14.15 očekuje utakmica s Velikom Britanijom

Izbornik Damir Mulaomerović nije očajavao nakon poraza, ali je žalio za propuštenom prilikom. Jer, Grci su se nudili, odnosno sjajna igra Hrvatske u durgom dijelu je natjerala Grčku da strahuje za pobjedom na otvaranju turnira.

Vidjeli smo dva drugačija poluvremena. U prvom smo se mučili s napadačkim skokom, riskirali sa šutevima Calathesa i Giannisa. U drugom smo bili bolji napadački, osobito Smith i Simon koji su bili sjajni. Vratili smo se od minus 19 i imali priliku pobijediti, ali ova Grčka je sjajna momčad.

Dorsey nas je mučio tricama, Giannis je bio sjajan. Borili smo se, nemam što prigovoriti svojim igračima i u drugom dijelu smo odradili jako dobar posao”, istaknuo je Mula.

Taktika izbornika je bila jasna – skupljati u sredini, ići ispod bloka i kockati se sa šutem Giannisa i Calathesa.

Riskirali smo s Giannisovim šutom jer ga je nemoguće obraniti jedan na jedan, brz je jak i atletičan i zato smo se kockali s tim. Nismo uspjeli na kraju ga obraniti i zbog toga jedino žalim, ali moramo dignuti glavu i sutra nas već očekuje nova utakmica. Dobro je da smo se karakterno vratili, bili smo energičniji i hrabriji u napadu. Nismo kukali na faul nije faul i na kraju došli u situaciju da dobijemo sjajnu Grčku. Dosta smo dobro branili Giannisa, a onda preuzimate rizik sa šutevima. Mene najviše brine potrošnja energije, ali kada smo došli u situaciju da dobijemo htjeli smo to i dobiti. Sutra je najopasnija utakmica protiv Velike Britanije i moramo biti pametni i ući s pravim pristupom”, rekao je izbornik pa pohvalio i svog kapetana Bogdanovića, ali i Simona i Smitha.

Bojan je uvijek motiviran i sjajan, on nije samo napadač, on je igrao sjajnu obranu na Sloukasu Dorseyu, Calathesu, to su stvari koje se često ne vide. Simon je bio sjajan, s njim je to u kreaciji druga priča, on je jedan od naših najboljih igrača. I Smith je bio dobar na lopti”.

Jaleen Smith je pak pojasnio kako je imao velike probleme s Dorseyem.

Vidjeli smo danas zašto je Giannis toliko dobar. Dorsey nas je ubijao tricama, teško ga je braniti i pogađao je u teškim trenucima šuteve. Ali ako nastavimo ovako igrati, možemo se veseliti u idućim utakmicama”, rekao je naturalizirani Amerikanac.

Nismo bili, međutim, dobri u prvom dijelu. A onda smo zaigrali brže i ako ćemo igrati kao u drugom to bi trebalo biti dobro. Igrao sam dobro danas (23 poena), ali nije bitno ako izgubimo. Danas smo bili blizu i trebali smo biti bolji u prvom dijelu”, dodao je Smith.

Izbornik Grka Dimitris Itoudis nahvalio je Hrvatsku nakon pobjede.

Očekivali smo ovako nešto, premijera protiv sjajne Hrvatske. Pokušavali smo pročitati situaciju u startu i nakon 7:0 smo shvatili što oni žele igrati, pa smo se ubrzo našli u plusu. Drago mi je što smo ostali sabrani u stresnim trenucima kada se Hrvatska uporno vraćala. Rastemo kao momčad, dug je ovo turnir”, rekao je Itoudis.

Pohvalio je i način na koji je njegov prijatelj Mulaomerović vodio utakmicu.

Mula je jako dobro to odradio, drago mi je da se tako razvija kao trener.”


Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Damir MulaomerovićJaleen SmithDimitris Itoudis

Ostale Vijesti