Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Zadar pred svojim navijačima ne može ispustiti trofej. Ili?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 12:00

Majstorica domaće košarke na rasporedu je večeras od 20 sati u Višnjiku

Svjesni su bili u zadarskim redovima da su bolji protivnik od Splita. Pa su se, bez obzira koliko je trener Danijel Jusup 'trubio' o oprezu i koncentraciji, pomalo uljuljkali u tu ulogu i prišli finalu doigravanja za prvaka Hrvatske u ležernijem tonu.

I Splićani su to itekako naplatili. Nadišli su Žuti sva očekivanja, uzeli jednu pobjedu na Višnjiku, jednu na Gripama i odvukli seriju sve do majstorice. Čak su imali i meč-loptu pred svojim navijačima u četvrtoj utakmici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zbog svega toga, u Zadru je nervoza narasla do usijanja. Pa su se pisala priopćenja o sudačkim odlukama, optuživalo HKS da ima svog favorita u finalu (a koji nije Zadar), čak su otišli toliko daleko da su se žalili na glasne trube iza svoje klupe na Gripama zbog kojih se, pazite sad, momčad nije mogla koncentrirati. Da je u tom času Zadar na svom kontu imao rezultatsku prednost, vjerojatno se ništa od toga ne bi provlačilo kroz medije. Ovako, Zadrani su se pribojavali da im „projicirani“ naslov prvaka, točnije obrana naslova mogla iscuriti kroz prste.

A onda je stigla četvrta utakmica, do or die za Zadrane. I od starta je to bila jednosmjerna ulica, onakva kakva se očekivala u kompletnoj finalnoj seriji. Zadar je pokazao zbog čega je kvalitetniji protivnik i agresivnom igrom s puno trke i MVP-em Lukom Božićem rastavio svaku ideju Slavena Rimca i njegove momčad. Ugušili su Zadrani vrlo rano bilo kakve ambicije Žutih oko hvatanja pobjeda i naslova nakon 21 godine čekanja.

„Psihološka prednost je na strani Zadra, mi moramo odigrati hrabro, jedanput smo ih pobijedili i sada se moramo pokušati što bolje odmoriti i spremni dočekati utakmicu u nedjelju. Sukob Tišme i Mazalina? Logično je da na ovakvoj utakmici dođe do nervoze. Ne vidim tu neki veći problem. Moramo se okrenuti sebi da odigramo što bolje“, istaknuo je Rimac.

Sada se, dakle, serija ponovno vratila u Zadar. A tamo se obrana naslova čeka dugo, od 1975. Zadrani nisu uspjeli obraniti naslov.

„Ovo je nova utakmica, i mi i navijači moramo doći u prvom redu boriti se. Moramo igrati svaku obranu, svaki skok, svaku osvojenu loptu, a isto tako i navijači s nama. Ne dolazimo svi u dvoranu „pivati“. Prvo moramo svi, igrači i publika, boriti se za svaki posjed i svaku loptu. I igrači, i mi na klupi, i publika moraju biti ratnici pa ćemo na kraju ako sve bude kako treba i pivati“, poručio je Jusup uoči utakmice koja mu može donijeti čak sedmi trofej osvojen sa Zadrom.



Tagovi

Premijer liga košarkašaKK ZadarKK SplitDanijel JusupSlaven Rimac

Ostale Vijesti