Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Jusup nakon velike pobjede: “Znali smo da ako izgubimo nema nazad“, Rimac: “Nismo poštovali osnove”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.06.24. | 11:16

Splićani su priznali da su odigrali najlošiju utakmicu ove sezone

Zadar je vratio finalnu seriju Premijer lige u Zadar i u nedjelju će pred punim Višnjikom imati priliku obraniti naslov prvaka. U velikoj utakmici na Gripama,momci Danijela Jusupa odigrali su na svom maksimumu, od prve minute kontrolirali utakmicu te u velikom stilu slavili rezultatom 55-84 (16-23, 18-24, 16-16, 5-21).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najbolji igrač utakmice, kad je bilo najvažnije, bio je Luka Božić, koji je postigao triple-double: 25 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Veliku ulogu u pobjedi imali su svi suigrači, ali izdvojimo Mazalina, koji je kroz utakmicu prikupio čak 20 poena i 8 skokova, neke u vrlo bitnim trenucima utakmice. Kod Splita Shorter najuspješniji s 14 poena.

"Htjeli smo vratiti seriju u Zadar, uspjeli smo. Dečki su od samog početka bili svjesni da ako izgubimo nema nazad, Bili su izuzetno koncentrirani defanzivno, mislim da smo i napadali pametno u prvom dijelu, gađali smo ono što nam odgovara. Dobili smo bitku u skoku, dosta dobru obranu igrali. Osjetila se jedna energija, slažem s sa Darijom da će onaj tko bude imao više energije, Split ili Zadar, odnijeti pobjedu. Hvala navijačima što su došli u ovolikom broju, nadam se da će isto tako doći na Višnjik. Nervoza na klupama? Ovo je finale, normalno da ima tenzija, ali mislim da je sve bilo regularno i s naše i s njihove klupe. Odlazak u Lokomotiv? Ja ne znam za to", rekao je Danijel Jusup, trener Zadra, a Dario Drežnjak je dodao:

"Od početka smo otvorili utakmicu kako smo najavljivali, jako i agresivno, uz čvrstu obranu i iz toga su dolazili neki laganiji koševi iz kontre. To nam je dalo sigurnost u igri. Najavljivali smo da će biti potrebna velika borba, pobjeda i u obrambenom i napadačkom skoku. Mislim da statistika pokazuje neke male razlike, ali mi smo izdominirali u skoku i ta energija i borba su nam donijeli pobjedu. Nadam se da će nas publika podržati uz još jaču atmosferu i da će nam to dati snage, koja će uz energiju po meni presuditi pobjednika."

"Igrači su bili svjesni što utakmica nosi ali nismo poštovali neke osnovne stvari koje smo do sada radili dobro. Mislim da je Zadar igrom od početka sam isprovocirao da im uđe trica od table ili šut na kraju napada. Idemo u Zadar dati sve od sebe. Psihološka prednost je na strani Zadra, mi moramo odigrati hrabru utakmicu, jedanput smo ih pobijedili i sada se moramo pokušati što bolje odmoriti i spremni dočekati utakmicu u nedjelju. Sukob Tišme i Mazalina? Logično je da na ovakvoj utakmici dođe do nervoze. Ne vidim tu neki veći problem. Moramo se okrenuti sebi da odigramo što bolje", rekao je Slaven Rimac, trener Splita:

Mate Kalajžić je priznao:

"Nema se što reći. igrali smo loše, individualno najlošiju utakmicu ove sezone. To je sve krenulo od obrane. Zadar je imao 50 skokova, tako ih se ne može pobijediti. Zadar je izgledao bolje, igrao čvršću obranu a u napadu nismo mogli ništa pogoditi."



Tagovi

Danijel JusupSlaven RimacKK SplitKK ZadarPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti