Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Božić isporučio triple-double i odveo Zadar do majstorice protiv Splita

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 22:14

Peta utakmica igra se u nedjelju

Košarkaši Zadra su odveli finale doigravanja za prvaka Hrvatske do odlučujuće, pete utakmice u kojoj će biti domaćini, a to su učinili uvjerljivo pobijedivši Split u njegovoj dvorani na Gripama sa 84-55 (23-16, 24-18, 16-16, 21-5) te tako izjednačili na 2-2 u seriji na tri pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Splićani su pred svojim navijačima propustili prvu meč-loptu i priliku za osvajanje tek drugog naslova prvaka Hrvatske, a njihova izvedba nije bila ni blizu razine koju su pokazali dva dana prije, kad su pobjedom 87-77 došli na korak do trofeja.

Zadar je bio toliko nadmoćan da Splićani nijednom na utakmici nisu bili u vodstvu. Gosti su već u završnici prve četvrtine došli do dvoznamenkaste prednosti (23-13). Na kraju prvog poluvremena, Splićani su kod -10 imali loptu za zadnji napada, ali je Shannon Shorter pogriješio u dodavanju, a kapetan Zadrana Marko Ramljak tricom sa zvukom sirene donio gostima do zada najveću prednost (47-34).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Splićani se više nisu uspjeli oporaviti od toga i spustiti zaostatak ispod 11 poena. Štoviše, u zadnjoj četvrtini im se dogodio potpuni raspad pa je Zadar otišao i do +32 (84-52) u 38. minuti. Splićani su u zadnjoj četvrtini ubacili svega pet koševa (21-5).

Luka Božić je opravdao epitet najboljeg igrača momčadi Danijela Jusupa i s 'triple-double' učinkom od 25 poena, 11 asistencija i 10 skokova predvodio Zadar do pobjede. Lovro Mazalin je uz 20 poena imao i osam skokova, a Arijan Lakić je postigao 11 poena.

Za razliku od treće utakmice, kad ih je služio šut, Splićani su u ovom dvoboju pogodili svega četiri trice iz 23 pokušaja. Ukupan šut Splita je bio mizernih 29% (17/58), dok je Zadrov bio 42% (27/63). Gosti su imali i nadmoć u skoku (48-35).

Samo dvojica igrača u momčadi Slavena Rimca imali su dvoznamenkasti učinak: Shorter je ubacio 14 poena, a Boris Tišma 11.

Aktualni prvaci su tako nadoknadili minus, u koji su upali porazom u prvoj utakmici finalne serije pred svojim navijačima pa će u nedjelju (20 sati) u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku imati priliku u domaćinskom ozračju postati tek treća hrvatska momčad koja će obraniti naslov. To je do sada uspjelo u više navrata samo Ciboni koja ima ukupno 20 naslova i zagrebačkoj Cedeviti koja je osvajala prvenstvo pet sezona zaredom, prije fuzije s ljubljanskom Olimpijom.

Zadar u nedjelju može doći do pete titule prvaka i treće dvostruke domaće krune, s obzirom na to da je u ovoj sezoni osvojio i Kup Krešimira Ćosića. Splićani se još uvijek nadaju da mogu do drugog naslova prvaka Hrvatske.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Premijer liga košarkašaKK ZadarKK SplitLuka Božić

Ostale Vijesti