Foto: Marin Sušić
Foto: Marin Sušić

Sin bivšeg reprezentativca Hrvatske i veliki njemački talent potpisao za zagrebački klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 11:00

Iako je ranije bio dio mlađih selekcija Hrvatske, njegov prelazak pod njemačku zastavu samo je jedan u nizu poraza naše košarke

Luka Santiago Stojić, talentirani mladi košarkaš (rođen 14. siječnja 2007.), potpisao je prvi ugovor s KK Cedevitom Junior. Ovaj 193 centimetra visoki razigravač, sin je bivšeg hrvatskog reprezentativca Marija Stojića, koji je tijekom svoje karijere nastupao za Real Madrid i kao kapetan predvodio mladu Hrvatsku do svjetskog srebra 2001. godine, pridružio se redovima kluba s Kajzerice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je ranije bio dio mlađih selekcija Hrvatske na pripremama, Luka Stojić je ovog ljeta nastupao za U17 reprezentaciju Njemačke na Svjetskom prvenstvu i njegov prelazak pod njemačku zastavu samo je jedan u nizu poraza hrvatske košarke. Stojić je na spomenutom SP-u prosječno bilježio 5.6 poena i 1.4 asistencije po utakmici, a sada će imati priliku razvijati se u dresu prvoligaške razvojne ekipe Cedevite Junior - Mladosti.

“Potpisati za Cedevitu Junior je velika čast i obveza. Radujem se što ću imati priliku rasti i razvijati se u ovom klubu koji je već izbacio veliki broj kvalitetnih mladih igrača”, izjavio je Luka prilikom potpisivanja ugovora.

Marino Baždarić, voditelj omladinskog pogona Cedevite Junior, izrazio je zadovoljstvo novim pojačanjem.

“Luka je iznimno talentiran s velikim potencijalom na poziciji na kojoj u hrvatskoj košarci godinama imamo kroničan nedostatak kvalitetnih igrača. Uz to, njegov dolazak i potpis su potvrda kako se u našem Klubu s mladima radi jako dobro jer naglašavam kako je Luka jedan od najboljih mladih igrača u Hrvatskoj. Na njemu je sada da radi i da uživa u putovanju. Siguran sam kako će njegov razvoj kod nas biti na najvišoj mogućoj razini.”

Za kraj spomenimo kako je ugovor između zagrebačkog kluba i Luke Stojića potpisan na 4 godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaKK Cedevita JuniorLuka Santiago Stojić

Ostale Vijesti