Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Mladi reprezentativac napustio prvaka Hrvatske, karijeru nastavlja u SAD-u

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.08.24. | 18:21

Ovog ljeta u reprezentativnom dresu nije se najbolje proveo, a sada slijede novi izazovi u klupskom dresu

KK Zadar objavio je na svojoj službenoj stranici kako je mladi centar Ivan Njegovan napustio redove aktualnog prvaka Hrvatske te će karijeru nastaviti na Ohio State sveučilištu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je u sezoni 2020/21 pristigao iz Otočca te je dolaskom u Zadar napravio prve prave košarkaške korake, Ivan Njegovan brzo je napredovao te je upisao i nastup za seniorski sastav KK Zadar. Drugi dio svoje prve seniorske sezone proveo je na posudbi u KK Bosco, a povratkom s iste Ivan se odlučio otisnuti u Sjedinjene Američke Države te će sada svoj obrazovno-sportski put nastaviti na Ohio State University.

"Našem marljivom Ivanu želimo puno sreće u novim životnim i sportskim avanturama i izazovima te se nadamo kako će nam se putevi ponovno sresti", objavio je Zadar.

Inače, Njegovan će u rujnu napuniti 20 godina, a ovog je ljeta bio član mlade reprezentacije Hrvatske, koja je na Eurobasketu do 20 godina, osvojila očajno 10. mjesto u B diviziji, odnosno tek su 26. reprezentacija Europe u svojem uzrastu. Ispred mladih Hrvata bolje su bili plasirani Rumunji, Portugalci, Mađari, Slovaci, Bugari, Nizozemci, što najbolje ocrtava o kakvom se neuspjehu radi.

Na tom je prvenstvu Njegovan imao solidan učinak od 6.1 poena i 6.6 skokova po utakmici. (I.M)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Zadarhrvatska košarkaPremijer liga košarkašaIvan Njegovan

Ostale Vijesti